FOTO Mai sunt câteva zile până la marele spectacol din vechiul port al Timişoarei. Repetiţiile de pe Bega sunt uluitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Repetiţii la spectacolul Lumen din Timişoara FOTO Facebook/Timişoara2021
Repetiţii la spectacolul Lumen din Timişoara FOTO Facebook/Timişoara2021

Spectacolul “Lumen” spune povestea oraşului dintr-o perspectivă  personală, pe scenă fiind implicate peste 200 de persoane care fac parte din comunitatea locală.

În perioada 5-6-7 octombrie, de la ora 20.00, vechiul port al Timişoarei, se transformă în scenă pentru spectacolul “Lumen”, pus la cale de Asociaţia Timişoara Capitala Europeană a Culturii 2021 şi produs de Plai.

Fostului port de pe Bega va fi readus la viaţă prin crearea unei producţii personalizate folosind povestea oraşului cu actori culturali locali coordonaţi de coregraful jocurilor Paralimpice de la Londra, Kevin Finnan, director artistic al companiei britanice Motionhouse. 

Muzica este scrisă de compozitoarea Sophy Smith, cu participarea compozitorului timişorean Cari Tibor, conţinutul grafic pentru videomapări va fi realizat de compania bască, Logela, iar conţinutului artistic al programului în 2018 va fi creat cu participarea Unfold Motion (RO, TM), Asociaţia Culturală TGP (RO, TM - coordonator al voluntarilor pentru muzică) şi Asociaţia Tango Timişoara, Salsa with Attitude Dance School, Amalia Gaiţă şi Alexandra Şari. 

Pentru proiect se vor utiliza două macarale de 80 şi 130 de tone, video-mapări cu proiectoare de 100.000 de lumeni, barje, bărci şi alte elemente tehnice pentru a crea un eveniment spectaculos cu resursă umană locală.

Repetiţii la spectacolul Lumen din Timişoara

“Lumen” este un spectacol care spune povestea oraşului dintr-o perspectivă  personală, pe scenă fiind implicate peste 200 de persoane care fac parte din comunitatea locală.

Repetiţii la spectacolul Lumen din Timişoara

Oamenii sunt rugaţi să vină din timp în zona golfului de la Solventul, spectacolul va începe la ora 20:00 şi se va încheia la ora 20:45.

Citiţi şi:


Detalii inedite despre uriaşul spectacol care se pregăteşte în vechiul port al Timişoarei. Punerea în scenă va costa aproape 300.000 de euro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite