FOTO Concert de mare clasă în Piaţa Victoriei, la avanpremiera Festivalului Jazz TM. În seara aceasta concertează Richard Bona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul din avanpremiera Festivalului JazzTM Foto: Ştefan Both
Concertul din avanpremiera Festivalului JazzTM Foto: Ştefan Both

Înainte de începerea festivalului JazzTM, joi seara, pe scena din faţa Operei, a avut loc un eveniment de înaltă ţinută. Vedeta serii de astăzi va fi basistul Richard Bona

Concertul a început punctual, aşa cum îi stă bine unei filarmoncii care se respectă. Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, a dat startul evenimenului fix la ora 21.

Filarmonica a pregătit un program variat de operă, jazz, muzică de film şi selecţiuni din piese celebre semnate George Gershwin: ”Rapsodia Albastră” şi “Un American la Paris”. Nu au lipsit piese din repertoriul compozitorului Richard Oschanitzky.

Invitat special a fost mezzosoprana Aura Twarowska, de la Opera de Stat din Viena. Pianist solist a fost Sorin Dogaru.

Bega Blues Band a urcat pe scenă în formula Johnny Bota-bas, Maria Chioran-voce, Lucian Nagy- saxofon şi percuţie, Ştefan Olariu- trompetă, Dan Mitrofan - ghitară, Toni Kühn - claviaturi, Lică Dolga- baterie.

De această dată toate locurile pe scaune au fost libere pentru spectator, însă pe perioada festivalului vor intra doar cei care cumpără un bilet, contra 50 de lei, valabil pentru toate cele trei seri.

Prima ediţie a Feastivalului Jazz TM va demara începând cu această seară. Evenimentele vor demara de la ora 19.00, cu concertul susţinut de Sebastian Spanache Trio.

De la ora 20.15, urmează concertul cu scoţienii de la Hidden Orchestra.

Este vorba de un grup din Edinburgh care creează muzică ce încorporează şi redefineşte elemente de jazz, muzică clasică, hip-hop şi electronic.

Începând cu ora 21.00, pe scena va urca vedeta serii, Richard Bona, alături de trupa Bonafied. Bona este unul din cei mai renunţimi basişti de jazz din lume.

Citiţi şi:

FOTO-VIDEO Ultimele pregătiri pentru Festivalul JazzTM, la care participă artişti cu 17 nominalizări Grammy

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite