FOTO Aşa nu aţi mai văzut-o pe Simona Halep. Mândria numărul unu a românilor, cu roba şi toca universitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” al Universităţii de Vest din Timişoara. O puteţi vedea pe lidera mondială al tenisului feminin într-o ipostază inedită pentru ea.

GALERIE FOTO


Jucătoarea de tenis Simona Halep a trecut prin momente speciale, vineri, la Timişoara. Atunci când a primit titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” al Universităţii de Vest, Halep a fost îmbrăcată în tradiţionala vestimentaţie academică pentru aceste ceremonii.

Ea a primit roba şi toca universitară, care se foloseşte în mediul academic după o tradiţie apărută în Europa în urmă cu aproape 800 de ani.

Primele universităţi unde s-a purtat roba şi toca au fost Bologna, Oxford, Cambridge şi Paris. Actualul design al robelor are la bază modelele de la Oxford şi Cambridge, din secolul al XIV-lea. 

"Sunt recunoscatoare Universitatii pentru propunere si multumesc Timisoarei pentru ospitalitate!", a scris Simona Halep, pe pagina ei de Facebook. 
 



Citiţi amănunte de la ceremonia de la Universitatea de Vest:

image

VIDEO Simona Halep, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara. De ce i s-a acordat această distincţie academică

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite