Filozofia, pe înţelesul tuturor timişorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii sunt invitaţi la o serie de dezbateri
Timişorenii sunt invitaţi la o serie de dezbateri

În weekend, cetăţenii sunt invitaţi să descopere idealul omului autentic şi universal, eliberat de superstiţie. În oraş vor avea loc o serie de dezbateri axate pe ideea că pentru a trăi prezentul este nevoie de o viziune a viitorului şi trecutului.

Timişorenii sunt invitaţi să participe la expoziţia intitulată „Omul universal în Renaştere”, în cadrul căreia vor putea să se reîntâlnească cu ştiinţele şi artele dezvoltate şi desăvârşite în perioada Renaşterii. În plus, cei interesaţi de filozofie vor avea ocazia să afle mai multe despre teme precum „Începuturile Renaşterii”, „Pictura în Renaştere”, „Arhitectura în Renaştere”, „Muzica Renaşterii”, „Renaşterea Arabă” si multe altele.

Leonardo da Vinci, Michelangelo, Giordano Bruno vor fi prezenţi în cadrul acestei săptămâni a filozofiei prin conferinţele despre care iniţiatorii spun că vor „hrăni mintea şi inima omului şi îi vor inspira spiritul”. „Prin opera lor, aceste stele luminoase şi rare au arătat cum omul se descoperă pe sine atunci când încearcă să înţeleagă lumea şi sensul superior al vieţii”, a spus Ramona Ilie, organizator al evenimentului.

Muzică renascentistă


Evenimentul include şi două filme documentare, „Pe urmele geniilor Renaşterii” şi „Florenţa, steaua Renaşterii”. Săptămâna în care filozofia se explică pe înţelesul tuturor cuprinde şi mai multe momente de muzică renascentistă, responsabili fiind elevii Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”.
Organizatori sunt cei de la organizaţia Noua Acropolă, care se prezintă drept o şcoală de filozofie în manieră clasică. „Practica filozofică are ca obiect întregul spectru al existenţei, în aşa fel încât să dea un sens vieţii, fără a ne lăsa pur şi simplu în voia ei. Dacă filozofia reuşeşte să ne apropie de rădăcina lucrurilor, de cauzele lor profunde, totul dobândeşte un nou sens”, a mai spus Ramona Ilie.

Antichităţi expuse în Timişoara

În weekend, în mall-ul din capitala Banatului are loc un eveniment deosebit, în care iubitorii de antichităţi vor putea să cumpere piese de mobilier, tablouri, argintărie, obiecte mici, ceasuri de mână, ceasuri tip pendulă, porţelanuri, bijuterii, obiecte din bronz şi nu numai. Expoziţia nu este la prima ediţie, celelalte manifestări fiind vizitate de peste 20.000 de timişoreni. Organizatorii spun că preţurile de comercializare nu vor fi tocmai mici tocmai din cauza valorii obiectelor. Intrarea este liberă. În cadrul târgului, expozanţii vor oferi şi lecţii gratuite de istorie.

Concert Persona în Bunker

Astăzi,în clubul Bunker din Timişoara vor concerta cei de la Persona, o binecunoscută formaţie de brit-pop. Evenimentul se anunţă a fi ultimul concert al băieţilor din acest an în Timişoara, astfel că e de recomandat ca reprezentaţia să nu fie pierdută. Intrarea costă 10 lei. Fanii vor putea reasculta mai multe hituri de pe albumul de debut „Suburbia Afterlife”, dar şi o serie de piese noi.

Tibi Neuronu’ invitat la discuţii

Sâmbătă seara, de la ora 21, Tibi Neuronu’ îi aşteaptă pe toţi timişorenii dornici de glume şi un stand-up show de cinci stele. Organizatorii responsabili de stand-up îi avertizează, mai în glumă, mai în serios pe spectactori, că tot ce vor spune va putea fi folosit impotriva lor pe scenă. Gazda garantează eliberarea de tensiuni şi frustare şi râsete până târziu în noapte. Intrarea costă 20 de lei.

Ziua Drepturilor Copilului

Sâmbătă, după ora 17, mall-ul din Timişoara îi invită pe prichindei şi pe părinţii lor la concursuri şi spectacolele pregătite cu ocazia Zilei Drepturilor Copilului. Vor avea loc ateliere de face painting, sesiuni de modelare în lut şi confecţionare de păpuşi, concursuri de desen şi karate, spectacole de muzică populară şi uşoară, momente de dans şi poezie, precum şi recitaluri de chitară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite