EXCLUSIV DNA a extins ancheta de la clubul de fițe Heaven. Vezi lista cu funcționarii primăriei puși sub învinuire!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul DNA în cazul cadoului făcut de primărie lui Dorin Epure nu este gata. Nicuşor Miuţ, fost şef la Patrimoniu, este cercetat şi el. Mai mult decât atât, ancheta din dosar a fost extinsă asupra mai multor angajaţi ai Primăriei Timişoara, care au fost citaţi la DNA în calitate de învinuiţi.

Procurorii DNA nu reuşesc să pună cap la cap piesele din puzzle-ul afacerii de la Heaven, unde Primăria Timişoara a închiriat 15.000 de metri pătraţi şi a luat bani doar pentru 3.200. Tocmai când se pregăteau să dea o soluţie anchetatorii au extins cerectările asupra mai multor angajaţi din primărie, membri ai comisiei de inventariere a spaţiilor, care au fost puşi sub învinuire pentru neglijenţă în serviciu.


„La nivelul Primăriei Timişoara nu era o procedură de inventariere a spaţiilor. Parchetul trebuie să stabilească cine este de vină pentru această debanda pentru că primăria are un Corp de Control al Primarului”, a spus Carmen Obârşanu, avocatul lui Carmen Bulada, o angajată din primărie vizată de anchetă.


Alţi funcţionari cercetaţi sunt Constantin Inculescu, Marcel Crăciunescu, Gheorghe Golban, Marius Ivaşcu, Constantin Pascu. Aceştia sunt reprezentaţi de foştii procurori Angelina Tufariu şi Marius Chiru. „Am cerut să ni se comunice ce pagube s-au produs. Dosarul este în cercetare, aşteptăm verdictul”, a spus Angelina Tufariu. Chiar dacă a plecat din primărie, fostul director al Direcţiei de Urbanism din Primăria Timişoara, Nicuşor Miuţ, şi-a postat pe site-ul instituţiei declaraţia de avere cu veniturile din 2010.


Averea lui Miuţ

Documentul arată că Miuţ a câştigat anul trecut 75.299 de lei. Asta înseamnă un venit mediu lunar de peste 6.200 de lei. Documentul citat mai arată că Miuţ are o casă de 159 de metri pătraţi în Timişoara şi terenul aferent de 735 de metri pătraţi. De asemenea, fostul director din primărie mai deţine o casă la Uliuc (Timiş) şi două hectare de teren. Un Audi A 4 din 2002 şi un VW şi 2003 sunt maşinile pe care le deţine Miuţ, iar în conturi, pe numele fiilor, sunt depozitaţi 32.000 de euro şi 2.500 de dolari. Miuţ a spus că anul acesta i-au scăzut salariul la 2.700 de lei, ceea ce l-a şi determinat să părăsească primăria. Surse din interiorul primăriei spun însă că plecarea lui Nicuşor Miuţ a fost provocată de dosarul DNA în care este anchetat. Miuţ neagă vehement acest lucru.

Procurorii DNA nu au competenţă pe acest dosar, nici pentru calitatea persoanei, nici pentru prejudiciu.
Petre Petrişor, avocatul lui Nicuşor Miuţ

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite