Dominic Fritz a semnat contractul cu turcii de la Karsan, pentru cele 44 de autobuze electrice FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara va avea 44 de autobuze Karsan FOTO Facebook/Karsan
Timişoara va avea 44 de autobuze Karsan FOTO Facebook/Karsan

Timişoara va avea 44 autobuze electrice, 44 staţii de încărcare lentă şi 15 staţii de încărcare rapidă. Okan Baş- CEO Karsan Otomotiv şi Deniz Çetin-CCO Karsan Otomotiv au şi semnat contractul de furnizare împreună cu primarul Dominic Fritz.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a finalizat licitaţia, iar astăzi s-a semnat contractul pentru proiectul “Achiziţie mijloacelor de transport public autobuze electrice 18 m, Braşov, Timişoara”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în baza acordului de parteneriat încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de lider de parteneriat,  iar Municipiul Timişoara în calitate de partener. 

Din partea fabricantului au fost prezenţi la Timişoara Okan Baş- CEO Karsan Otomotiv şi Deniz Çetin-CCO Karsan Otomotiv, care au şi semnat contractul de furnizare împreună cu primarul Dominic Fritz. A mai fost prezentă şi Magda Peşu- Director general Anadolu Automobil Rom.

Valoarea totală a proiectului este de 226.186.213 lei, iar finanţarea nerambursabilă este în valoare de 184.977.159 lei. 

Okan Baş- CEO Karsan Otomotiv şi Deniz Çetin-CCO Karsan Otomotiv

Contribuţia totală a Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este de  720.000  lei, iar a Municipiului  Timişoara  este de 178.407.663  lei. 

Okan Baş- CEO Karsan Otomotiv şi Deniz Çetin-CCO Karsan Otomotiv

Termenul limită pentru finalizarea implementării proiectului  este 1 ianuarie 2023. 

„Scopul proiectului este promovarea mobilităţii urbane durabile, prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic şi modern şi înnoirea parcului de transport public ca măsură de îmbunătăţire a mobilităţii urbane şi de limitare a emisiilor de dioxid de carbon. Obiectivul specific este achiziţia a 44 autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ 18 m, achiziţia a 15 staţii de încărcare rapidă şi a 44 staţii de încărcare lentă, care să conducă la îmbunătăţirea radicală a calităţii transportului public, reducerea poluării, reducerea timpilor de aşteptare, şi la creşterea numărului de pasageri”, anunţă Primăria Timişoara.

Karsan

Ofertantul câştigător este Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV, iar valoarea contractului pentru Timişoara este de 136.400.145 lei (fără TVA).

Karsan

Timişoara va avea 44 autobuze electrice, 44 staţii de încărcare lentă şi 15 staţii de încărcare rapidă.

Braşovul va avea 12 autobuze electrice cu lungimea de circa 18 metri, 12 staţii de încărcare lentă şi patru staţii de încărcare rapidă. 

Autobuzele electrice vor avea o capacitate de cel puţin 130 de persoane, din care cel puţin 44 pe scaune. 
 

Karsan

Vor avea podea integral coborâtă şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Vor rezista la temperaturi cuprinse între -25 şi +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceaţă, noroi, zăpadă, chiciură, gheaţă, apă cu sare, produse petroliere, materiale şi soluţii antiderapant. 

Karsan


 

Vor avea scaune din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, cu proprietăţi antigraffiti, antivandalism, vopsea înglobată, cu tapiţerie rezistentă la uzură şi murdărie, uşor lavabilă. Vor fi prevăzute cu sistem de supraveghere video la interior şi la exterior, cu cel puţin opt camere digitale color, cu înregistrare audio. Durată de funcţionare este de minimum 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.

Vă mai recomandăm:

Se poate semna contractul cu turcii de la Kersan pentru autobuzele electrice. Nu a fost depusă nicio contestaţie VIDEO

Cine va câştiga licitaţia pentru cele 44 de autobuze electrice ale Timişoarei. Bătălie între turci, chinezi, polonezi şi israelieni. Bozankaya e din nou pe listă FOTO

Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro a ajuns la Timişoara. Este cel mai performant din lume VIDEO

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite