Directorul Colterm a demisionat după dezvăluirile despre trecutul său. Fritz acuză o conspiraţie: „Să nu fim naivi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Nanu (dreapta) a demisionat în urma unor dezvăluiri despre trecutul său
Bogdan Nanu (dreapta) a demisionat în urma unor dezvăluiri despre trecutul său

Directorul general al Colterm, Bogdan Nanu, recent instalat în funcţie, a demisionat după ce s-a descoperit că în urmă cu aproape 20 de ani a suferit o condamnare, de care a scăpat în urma graţierii, pentru fraudarea unei firme cu acţionariat german.

Anunţul demisiei lui Nanu a fost făcut de primarul Dominic Fritz, de a cărui susţinere s-a bucurat Bogdan Nanu. „L-am cunoscut pe Bogdan Nanu după ce am devenit primar, când s-a oferit să ajute în situaţia incredibil de dificilă pe care am găsit-o la Colterm. Prestaţia lui profesională în ultimele luni a fost ireproşabilă. A venit cu soluţii atunci când căldura în oraş era să se oprească pentru că Colterm nu a putut să-şi plătească facturile.  A început procedura de concordat preventiv care ar putea să salveze compania de la insolvenţă şi faliment. A reuşit să reclădească încrederea creditorilor. Îi mulţumesc pentru asta”, a declarat Fritz.

Primarul Timişoarei a mai declarat că greşelile comise de Nanu în trecut, greşeli comise tocmai în domeniul în care active la Colterm,  „au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o”. „Am aflat, cu aceeaşi consternare ca şi voi, din presă de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a plătit pentru greşelile lui şi a învăţat din ele. Dar, indiferent cât de profesionist şi de bună credinţă este, nu mai există credibilitatea necesară pentru a fi la cârma procesului de schimbare de care este nevoie. El este conştient de asta. Tocmai pentru că sunt atât de multe umbre şi îndoieli în jurul companiei Colterm, ea trebuie condusă de un profesionist deasupra oricăror umbre şi îndoieli”, a mai declarat Fritz.

Dominic Fritz susţine că dezvăluirile referitoare la trecutul lui Bogdan Nanu nu sunt întâmplătoare şi acuză o conspiraţie.  

„Pentru toţi cei care încearcă să profite de această situaţie politic, am un mesaj simplu: vom continua să oprim robinetele de bani. Să nu fim naivi: nu este întâmplător că revelaţiile au ieşit la iveală tocmai cu o zi înainte să propună Bogdan Nanu consiliului de administraţie desfiinţarea a două posturi de conducere. Urmează să tăiem robinetele de bani şi evident că rezistenţa celor care au profitat până acum este uriaşă şi brutal”, a mai declarat Dominic Fritz.

„Dacă pică Colterm, pică şi Primăria Timişoara”

Primarul Timişoarei a mai spus că procesul de concordat declanşat de Bogdan Nanu trebuie să continue.

„Fără concordatul preventiv Colterm poate să intre în orice zi în insolvenţă, situaţie care ar afecta încălzirea şi apa caldă în 50.000 de gospodării, spitalelor şi şcolilor din Timişoara.

Municipiul Timişoara are datorii la Colterm de peste 160 milioane de lei. Dacă Colterm intră în insolvenţă, conturile noastre pot fi blocate, ceea ce ar înseamnă că multe investiţii şi servicii publice s-ar opri. Dacă pică Colterm, pică şi Primăria Timişoara.

Iar asta nu voi permite şi de aceea avem nevoie de acest concordat. Nu voi mai permite nici ca finanţele Primăriei Timişoara să fie în continuare ţinute ostatice de o singură companie în subordinea ei.

Dacă Colterm reuşeşte să încheie concordatul cu creditorii, va avea timp 3 ani pentru a găsi o cale spre profitabilitate”, a mai declarat Dominic Fritz

Edilul susţine că „în cazul în care consiliul de administraţie al Colterm nu va implementa măsurile de restructurare în conducerea Colterm şi dacă nu va continua demersurile pentru încheierea unui concordat, în bună credinţă, nu voi ezita să propun Consiliului Local dizolvarea imediată a consiliului de administraţie”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum vrea Dominic Fritz să dezvolte Timişoara. Abordare complet diferită de a lui Robu, adept al dezvoltării „în forţă”

Un director susţinut de Dominic Fritz a avut o condamnare de care a scăpat printr-o graţiere iniţiată de PSD

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite