Deszăpezirea din Timişoara, un dezastru. „Realist şi franc“, primarul Robu dă vina pe predecesorul său, pensionat acum şase ani. Reacţia fostului edil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la Viena, într-o vizită oficială, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că principalul vinovat pentru deszăpezirea de proastă calitate din oraş este fostul primarul al oraşului, schimbat în urmă cu şase ani de actualul edil.

„Mai mult de atât nu se poate face la ora actuală”. Acesta este mesajul primarului Timişoarei Nicolae Robu pentru timişorenii nemulţumiţi de modul în care s-a intervenit pentru deszăpezirea din oraş. Aflat pe drumul de întoarcere de la Viena, primarul Timişoarei a postat pe Facebook un mesaj în care dă vina pentru situaţia din oraş pe administraţia precedentă.

Nicolae Robu susţine că firmele de deszăpezire au utilaje puţine pentru că, prin contractul încheiat de administraţia precedentă, Societatea de Drumuri Municipale şi Retim (firmele care se ocupă de deszăpezire) nu au fost obligate să aibă mai multe echipaje de intervenţie. Redăm mai jos mesajul lui Nicolae Robu, postat pe Facebook:

Ştiu că e greu în trafic, vă asigur că primesc non stop poze şi filmuleţe din întreg oraşul (eu sunt de la ora 5.00 pe drum de la Viena spre Timişoara). Trebuie să înţelegem, însă, că mai mult de-atât nu se poate la ora actuală! Cele două firme operatori de deszăpezire -ambele ale Primăriei: sdm (100%) şi retim (50%)- au intervenit toată noaptea şi astă noapte şi ieri noapte, dar... SUNT DEPĂŞITE! De ce? Pentru că nu au suficiente utilaje, limitându-se la cât le-a cerut caietul de sarcini de la licitaţie întocmit de administraţia Ciuhandu şi în consecinţă contractul, tot de-atunci, din 2011, unul jalnic pt oraş!

Iniţial, prin acest contract s-au prevăzut intervenţii doar pe jumătate din străzile oraşului, l-am suplimentat cu câteva sute -cu mai mult nu s-a putut-, dar tot rămân un sfert din străzi neprinse. Iar în privinţa numărului de utilaje, n-am avut nicio pârghie. Acest contract expiră în aprilie şi veţi vedea condiţiile pe care le vom pune noi! Şi, pe cale de consecinţă, veţi vedea că în iernile următoare lucrurile vor merge cu totul altfel. Prin urmare, dau vina pe greaua moştenire, pt că DA, E UNA CHIAR FOARTE GREA! Eu trebuie să respect legea înainte de orice, chiar ştiind că îmi voi atrage înjurături la figurat şi chiar la propriu, total pe nedrept!

Şi nu mă refer la cele de la presa mizerabilă, presa nepresă, de fapt, formată din paraziţi sociali ce trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire! Această presă nepresă nu merită luată în seamă şi ştiu că lumea nu dă doi bani pe ea. Din fericire, există şi presă adevărată şi implicit jurnalişti care se respectă pe ei şi-şi respectă şi profesia, cum o respect şi eu! Eu aveam în vedere mai sus percepţiile şi înţelegerile cetăţenilor de bună credinţă, contrariaţi şi, evident, deranjaţi, văzând că lucrurile nu merg mai bine. Deci, stimaţi timişoreni, vă rog să înţelegeţi că se lucrează, s-a lucrat toată noaptea şi azi noapte, ca şi ieri noapte, dar cu un număr insuficient de utilaje, pt că doar atâtea există, că atâtea prevede contractul moştenit de la administraţia Ciuhandu! Abia înspre prânz, ca şi ieri -şi asta dacă nu mai ninge!-, vom vedea carosabilele negre! Realist şi franc!

Printr-un comunicat de presă, fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu i-a răspuns primarului Nicolae Robu „«Greaua moştenire»” pe care i-am lăsat-o lui Nicolae Robu în 2012, când am decis să nu mai candidez, a constat în 37 de proiecte cu finanţare europeană, între care: reabilitarea centrului istoric, pasajul Michelangelo, reabilitarea malurilor canalului Bega, extindere reţele troleibuz Dumbrăviţa şi Ghiroda, reabilitarea/modernizarea/echiparea maternităţii de pe str. Odobescu, reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea liceelor C.D. Loga, Nikolaus Lenau şi Calderon, şi multe altele. Valoarea totală a proiectelor primite pe tavă de Nicolae Robu de la administraţia Ciuhandu a fost de peste 170.000.000 euro. Dl. Robu, în loc să spună „mulţumesc” (sau cel puţin să aibă bunul simţ să tacă dacă nu e capabil să recunoască şi meritele altora), nu numai că nu a fost în stare să le pună pe toate în aplicare, dar şi le-a asumat cu neruşinare pe cele realizate, a tăiat panglici susţinând că datorită lui s-au întâmplat toate, că el este cel care modernizează Timişoara «în forţă» şi alte asemenea minciuni”, a transmis Ciudanu. Punctul de vedere integral al lui Gheorghe Ciuhandu a fost postat integral şi de viceprimarul Adrian Orza.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite