Daniel Vighi, profesor universitar: “Nu există pretenția ca toți să fie de Harvard, dar onestitatea este mai presus de orice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Vighi este vicepreşedinte Societăţii Timişoara
Daniel Vighi este vicepreşedinte Societăţii Timişoara

Timișoreanul Daniel Vighi, unul din inițiatorii petiției prin care se cere demisia premierului Victor Ponta, susține că "autoritatea academică din România este pe cale să își recapete demnitatea"

Profesorul și scriitorul Daniel Vighi, unul din membri Grupului de Reformă Universitară, de la Universitatea de Vest din Timișoara, a primit cu bucurie vestea că cei de la Consiliul de Atestare a Titlurilor și Certificatelor Universitare consideră că Victor Ponta a plagiat.

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea" 

Felicitări celor care au luat această decizie. Este un prim pas pentru ca autoritatea academică să își recâștige deminitatea. Sper să își păstreze poziția. Înainte de a fi Einstein trebuie să nu fi plagiator. Noi avem o mare problemă în ceea ce privește onestitate intelectuală. Ea trebuia să pornească de la profesori, de la gradul I, până la cei universitari. Chiar dacă invențiile noastre nu sunt geniale, importantă este onestitatea. Nu putem să cerem să fie toată lumea de nivelul Harvard, dar onestitatea este mai presus de orice”, a declarat Daniel Vighi.

Viorel Marineasa, profesor universitar: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia"

Săptămâna trecută, Daniel Vighi, alături de profesorii Ciprian Vălcan, Smaranda Vultur şi Viorel Marineasa, a semnat un apel prin intermediul căruia Victor Ponta este somat să-şi prezinte demisia. Motivul îl reprezintă acuzaţiile de plagiat la adresa premierului.

Citește aici petiția lansată de universitarii din Timișoara: Demisia premierului Victor Ponta cerută de mediul academic



Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite