Cum va arăta cel mai nou pod de la Timișoara, peste Bega. Imagini în premieră de la proiectant

0
Publicat:

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, e prezentat, în premieră, randări cu viitorul pod de la Solventul care vine în completarea pasajului aflat acum în construcție.

Așa va arăta podul de la Solventul FOTO Facebook/ Dominic Fritz
Așa va arăta podul de la Solventul FOTO Facebook/ Dominic Fritz

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte de infrastructură din Timişoara este realizarea pasajul Solventul, alături de podul peste Bega, care va putea face posibilă circulaţia între cartierele Ronaţ şi Iosefin.

Proiectul „Solventul” prevede trecerea pe sub nouă linii de cale ferată, în subteran, a prelungirii Căii Bogdăneştilor, împreună cu liniile de tramvai, până la intersecţia cu strada Gării, iar apoi construcţia unui pod nou peste Bega. 

Lucrările de la pasaj au fost deja demarate, iar acum se face și proiectul pentru podul peste Bega, alături de studiul de fezabilitate.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a prezentat în premieră randări cu viitorul pod de la Solventul.

„Marfă proaspătă, direct de la atelierul de proiectare. Proiectantul ne-a trimis primele randări cu viitorul pod de la Solventul care vine în completarea pasajului în construcție. Încă se lucrează la documentație (studiu de fezabilitate). Facem loc pentru toată lumea: linie dublă de tramvai înierbată, patru benzi de circulație, pistă pentru bicicliști, trotuare și spații verzi”, a transmis Dominic Fritz, duminică, 11 septembrie.

Infrastructură modernă în zona Solventul FOTO Facebook/Dominic Fritz
Infrastructură modernă în zona Solventul FOTO Facebook/Dominic Fritz

Podul va completa partea vestică a Inelului 4 și va lega Mehala-Ronaț-Blașcovici de Dâmbovița - Calea Șagului.

„Podul și pasajul de la Solventul sunt un salt major pentru dezvoltarea zonei și creșterea atractivității sale. La pasajul Solventul se lucrează și așteptăm să semnăm contractul pentru cele 43 de milioane de lei obținute prin programul Anghel Saligny pentru a accelera această investiție”, a mai scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Piste de biciclete pe pod și pe malul Begăi FOTO Facebook/Dominic Fritz
Piste de biciclete pe pod și pe malul Begăi FOTO Facebook/Dominic Fritz

Proiectul stagnat mulţi ani, pentru că proprietarul terenului de la fostul combinat Solventul nu putea face o donaţie municipalităţii din cauza unor probleme cu Ministerul Finanţelor. O porţiune din terenul implicat în investiţie apărea în evidenţele ANAF ca având construcţii ipotecate, care în realitate nu exista.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite