Coşmarul lucrărilor de pe Liviu Rebreanu: în asfalt tot apar fisuri care trebuie reparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de muncitori a început, sâmbătă de dimineaţă, să lucreze pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Timişoara, pentru că stratul superior de asfalt are probleme. Constructorul şi inspectorii primăriei au opinii diferite despre cum trebuie abordate problemele acestui sector de drum.

Locuitorii din Timişoara care stau în zona intersecţiei bulevardului Liviu Rebreanu cu Calea Şagului urmăresc de mai bine de cinci ani de zile un şantier care seamănă cu cel din „Balada Meşterului Manole". Constructorul face şi reface lucrări pentru că apar probleme, iar reprezentanţii primăriei nu vor să recepţioneze sectoare care nu sunt pe măsura investiţiei de 18 milioane de lei.



Muncitorii au început de sâmbătă dimineaţa să repare fisurile în asfalt care au apărut pe un sector. „Sunt lucrări de remediere. Au apărut nişte fisuri în asfalt şi trebuie remediate, pentru că lucrarea este în garanţie, iar constructorul trebuie să le remedieze. Au început azi (sâmbătă - n.r.) şi se vor termina în acest weekend. Am şi ales weekendul pentru că nu este trafic aglomerat", a spus Ioan Ganciov, şeful Serviciului Drumuri şi Poduri din Primăria Timişoara.

image

De ce este furios regele asfaltului din Banat


Lucrările trebuie să le facă firma Confort, cea care a câştigat contractul de execuţie cu ani buni în urmă. În toamna anului 2009, patronul companiei Confort, Georgică Cornu, spunea că Primăria Timişoara a făcut pentru Liviu Rebreanu un proiect ca pentru o şosea într-un cartier de case, dar ea este folosită ca şi centură a oraşului. Astfel că, din cauza traficului greu, apar probleme pe bulevardul care nu a fost construit corespunzător valorilor de trafic reale. „Bulevardul a fost prevăzut ca o stradă urbană, dar a fost transformat în centură pe care circulă toate camioanele care merg spre Belgrad", a spus Cornu, care anul trecut era hotărât să dea în judecată Primăria Timişoara.

Georgică Cornu
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite