Copil de un an şi cinci luni ajuns în stare gravă la spital. Mama a fost găsită acasă, beată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul de un an şi cinci luni din Timiş se află internat la Louis Ţurcanu FOTO Adevărul
Copilul de un an şi cinci luni din Timiş se află internat la Louis Ţurcanu FOTO Adevărul

DGASPC Timiş a început o anchetă după ce un copil de doar un an şi cinci luni a fost dus, miercuri, la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu”, el fiind răcit şi neglijat, iar în momentul în care asistenţii sociali au mers la domiciliul acestuia mama era beată.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş, inspectorii acestei instituţii au fost sesizaţi, miercuri, de un asistent social al unei primării din judeţ că un copil de un an şi cinci luni este neglijat şi abuzat de mamă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În momentul în care inspectorii au ajuns la domiciliul copilului, mama acestuia era, conform surselor citate, în stare de ebrietate, iar micuţul prezenta semne evidente de neglijenţă şi abuz. Reprezentanţii DGASPC Timiş au decis să-l trimită de urgenţă pe copil la Spitalul de Copii din Timişoara pentru evaluare. Inspectorii nu au dorit să comunice localitatea în care trăia micuţul, pentru a-i proteja identitatea.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Louis Ţurcanu” din Timişoara, dr. Mihai Gafencu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că micuţul de un an şi cinci luni este internat la Terapie Intensivă, fiind răcit şi prezentând semne de neglijare, el urmând să fie supus mai multor investigaţii.

Copilul este în Terapie Intensivă. Este un copil neglijat, este şi răcit, trebuie să vedem ce are, este supus investigaţiilor. O să-i facem radiografii, tomografie, tot ce este necesar”, a spus dr. Mihai Gafencu. Reprezentanţii DGASPC Timiş au început o anchetă şi vor decide dacă este necesar ca micuţul să fie dat în plasament.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri