Consiliul Judeţean Timiş a alocat 100.000 lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Mantuirii Neamului
Catedrala Mantuirii Neamului

Consilierii judeţeni din Timiş au aprobat, luni, suma de 100.000 de lei, din bugetul judeţului, pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Propunerea a fost făcută de consilierul judeţean al UNPR Titu Bojin, care a mai alocat bani pentru lăcaşul de cult.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD), a declarat, la finalul şedinţei de plen de luni, de la CJ Timiş, că suma de 100.000 de lei a fost alocată cultului ortodox, pentru Catedrala Mântuirii Neamului care se construieşte la Bucureşti.

„Am suplimentat suma alocată cultelor, de la două milioane de lei, la 2.100.000 lei. Dar conform regulamentului CJT privind acordarea sumelor pentru culte şi conform legii, vom acorda sumele cultelor, iar cultele vor decide direcţionarea sumelor mai departe. Suma de 100.000 de lei merge la cult, care mai departe hotărăşte şi va veni cu un dosar de decont conform legii”, a declarat Călin Dobra.

Propunerea ca această sumă să ajungă la Catedrala Mantuirii Neamului a fost făcută de consilierul judeţean al UNPR Titu Bojin.

Bojin, în mandatul trecut, când ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a alocat şi el, în anul 2014, suma de 100.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Bojin spunea atunci că nu a putut aloca suma solicitată de Patriarhie, de 300.000 de lei.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite