Clanurile ţigăneşti muşcă din Timişoara. Doi prefecţi au luptat în zadar cu baştanii mafiei imobiliare: "Mi-au vorbit despre iatagane. Eram convins că nu ies întreg"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clanurile ţigăneşti din capitala Banatului au pus stăpânire, prin teroare imobiliară şi ilegalităţi la care autorităţile au închis ochii, pe centrul istoric al oraşului. Fostul prefect al Timişului, Ovidiu Drăgănescu, a avut un război deschis cu baştanii. Succesorul său, Mircea Băcală, continuă lupta.

După ce clanurile de baştani au pus stăpânire pe majoritatea vilelor istorice de pe bulevardul C. D. Loga şi din vecinătatea Parcului Rozelor, ţiganii controversaţi din Timişoara continuă ofensiva de cucerire a centrului oraşului. În timp ce autorităţile statului dorm, una dintre clanurile din familia Cârpaci a ajuns să considere Parcul Copiilor din oraş drept proprietate privată. În timp ce Primăria Timişoara investeşte mai multe milioane de euro în reamenajarea spaţiului verde, familia Cârpaci a ajuns să îngrădească mai multe sute de metri pătraţi.

image

CLICK AICI PENTRU IMAGINI CU TERENUL PE CARE ÎL VOR ŢIGANII

Familia a cumpărat de câteva luni o vilă istorică pe bulevardul C.D.Loga, chiar în curtea fostului sediu al PSD Timiş - clădire care a găzduit înainte de 1989 sediul Securităţii. Ţiganii au dărâmat un zid de cărămidă care le bloca accesul spre parc, după care au îngrădit aproximativ 200 de metri pătraţi din spaţiul verde. Muncitorii care lucrează la parc au fost cei care au sesizat Poliţia Locală şi Prefectura Timiş.

image

GALERIE FOTO: ŢIGANII CERTAŢI CU LEGEA S-AU RĂZBUNAT PE JURNALIŞTI

„Ce au făcut ţiganii de pe C.D.Loga e o mare nesimţire. Am fost sesizaţi, am format o echipă de control şi le-am dărâmat gardul. Oamenii ăştia chiar se credeau proprietari peste parc. Ţiganii nu au putut să ne prezinte niciun document care să le ateste proprietatea, ei se bazau pe vorbe şi poveşti", spus prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

VIDEO+FOTO Înjurături şi îmbrânceli în cimitirele din Timişoara. Ţiganii bogaţi le-au dat de pomană celor săraci

TUPEU Baştanii mafiei imobiliare din Timişoara vor să pună mâna şi pe Parcul Copiilor. Ei au pus gard pe domeniul statului

O nuntă ţigănească blochează o stradă din faţa Poliţiei Timişoara: agenţii admiră mireasa în vârstă de 14 ani

VIDEO Ţiganii din Jimbolia au făcut chef „pentru băieţii care ştiu să facă bani şi au fost plecaţi în spaţiul Schengen"


Nici fostul prefect de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, nu a avut o viaţă mai uşoară din cauza ţiganilor. El a primit ameninţări cu moartea din cauza baştanilor, ba chiar a fost la un pas să fie agresat de aceştia. „Mi-au vorbit despre iatagane şi nu a lipsit mult sa se ajunga la un conflict fizic. A fost la limita agresiunii. Eram aproape convins că nu o să plec întreg. Rromi iau apartament după apartament şi apoi toată casa", a spus Drăgănescu presei.

Citeşte mai multe dezvăluiri despre afacerile baştanilor şi modul în care aceştia au pus stăpânire pe centrul oraşului  în noul număr al săptămânalului ADS Timişoara, care apare mâine la toate chioşcurile de presă.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite