Călătorie extraordinară în interiorul organismului uman. 200 de exponate 100% reale, expuse la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia Our Body vine la Timişoara
Expoziţia Our Body vine la Timişoara

După ce-a traversat peste 30 de ţări şi a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori, expoziţia „Our Body: Universul Interior” îşi deschide porţile la Muzeul Banatului din Timişoara – Bastionul Maria Theresia.

Timişorenii vor descoperi, într-o manieră educativă unică, fascinantul univers interior al corpului uman şi modul în care funcţionează, cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale şi secţiuni. 
 

Va fi o ocazie unică de a vedea pe viu compexitatea corpului uman, de ce este nevoie de o nutriţie corectă, sport regulat, un stil de viaţă sănătos, precum şi impactul unor obiceiuri nocive. 

Vizitatorii pot vedea cum sunt distribuite organele interne principale la un caz de "situs inversus", o anomalie congenitală rară (mai puţin de 1 din 10.000 de oameni o au), cele peste 300.000 de milioane de capilare (cele mai mici vase sangvine din sistemul circulator) pe care plămânii umani le conţin. Daca ar fi puse cap la cap, ar măsura 2.400 de kilometri. De asemenea, pot vedea cele 31 de perechi de nervi care provin din măduva spinării, toate cele 22 de oase din care este alcătuit scheletul capului şi cel mai lung muşchi al corpului uman, sartorius.

Expoziţia „Our Body: Universul Interior” va putea fi admirată între 5 februarie şi 28 aprilie 2016. 
 

Expoziţia îşi continuă astfel turneul în România, după ce a petrecut patru luni la Cluj-Napoca anul trecut, unde a înregistrat peste 29.000 de vizitatori. 
 

Un eveniment produs de Universal Exhibition Group şi organizat de Events în colaborare cu Muzeul Banatului.

Biletele de intrare costă între 45 lei (de luni până vineri), 54 lei (sâmbătă şi duminică), pentru adulţi, şi 35-45 lei pentru studenţi şi pensionari, respectiv 28-34 lei pentru copii între 7 şi 18 ani. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite