Biserica, în dificultate la înmormântarea sinucigaşei care s-a aruncat cu copiii în braţe de la etajul 10. Preot: „În 40 de ani n-am văzut aşa ceva“

0
0
Sicriul în care se află trupurile mamei şi ale copiilor FOTO captură video Europa Nova
Sicriul în care se află trupurile mamei şi ale copiilor FOTO captură video Europa Nova

Familia a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, mama sinucigaşă şi copiii omorîţi, într-un singur sicriu. Asta îi pune în dificultate pe preoţi, care deşi nu pot oficial o slujbă normală pentru un sinucigaş, sunt nevoiţi să o facă pentru micuţi.

Iulia Bogdan Billi, femeia de 33 de ani care s-a sinucis aruncându-se de la etajul zece al unui bloc din Timişoara, şi cei doi copilaşi ai ei, care au fost duşi spre moarte de mama lor, un băiat de doi ani şi o fată de şase ani, vor fi înmormântaţi vineri, 6 mai, în cimitirul din cartierul Freidorf din Timişoara.

În cazul sinuciderilor, Biserica Ortodoxă are reguli speciale de înmormântare. Sinuciderea este considerat un păcat foarte grav, deoarece persoanele care aleg să-şi ia viaţa s-au lepădat de credinţa în Isus Hristos şi de nădjdea în Dumnezeu. 

Astfel, Biserica refuză de obicei să săvârşească slujba înmormântării pentru sinucigaşi. Cu anumite excepţii. Spre exemplu, în cazul persoanelor cu boli psihice, care nu au avut discernământ, conform hotărârii Sfântului Sinod, se face totuşi o mică slujbă, este făcută de un singur preot, doar pe marginea gropii. Nu se trag nici clopotele. 

Înmormântarea Iuliei, femeie de 33 de ani, absolventă de psihologie, lucrurile par mai complicate. Pe lângă faptul că ea a decis să se sinucidă, ea şi-a omorât practic şi cei doi copii, fata de doi ani şi băiatul de şase. 
 

Problema este că familia a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, într-un singur sicriu. Asta îi pune în dificultate pe preoţi, care deşi nu pot oficial o slujbă normală pentru un sinucigaş, sunt nevoiţi să o facă pentru micuţi.  

„În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală”, a declarat părintele Ionel Popescu, vicar eparhial şi conducătorul oficiului parohial Iosefin. 

Iulia şi cei doi copii FOTO Facebook

Iulia şi cei doi copii FOTO Facebook Iulia Bogdan
 

Înmormântarea va avea loc de la ora 17.00. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cine era femeia care s-a aruncat cu copiii de la etajul zece. Absolventa de psihologie urma să se recăsătorească cu tatăl micuţilor

UPDATE Sinucidere şocantă la Timişoara. O femeie s-a aruncat de pe un bloc cu cei doi copii ai săi, de trei şi şase ani

Un preot şi o asistentă medicală, soţ şi soţie, găsiţi spânzuraţi într-o anexă a casei lor. Ce mesaj au lăsat

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite