Ansamblul "Hora Belinţului" participă la un festival de folclor la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ansamblul bănăţean, la lucru. FOTO: facebook.com/HoraBelintului
Ansamblul bănăţean, la lucru. FOTO: facebook.com/HoraBelintului

Belinţenii ajung din Banat în Catalunya, unde între 27 august şi 5 septembrie se desfăşoară cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor de la Barcelona.

Deplasarea este finanţată de Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Belinţ pentru un număr de 45 de persoane care include perechile de dansatori, membrii orchestrei şi trei solişti vocali. ”Suntem singurul ansamblu din România invitat la acest festival, dar vom susţine reprezentaţii şi separat pentru comunitatea de români din Barcelona. Vom prezenta programe folclorice care includ dansuri şi cântece din toate zonele ţării şi nu doar din Banat”, a declarat Adrian Zâmbran, coregraful Ansamblului Folcloric ”Hora Belinţului”, pentru redesteptarea.ro.

Ansamblul a fost constituit în 2006, iar de atunci călătoreşte prin ţară şi prin lume, promovând şi popularizând datinile, cântecele, obiceiurile şi jocurile străbune din zona rurală a Banatului.

Citeşte şi:

FOTO S-a întâmplat în Timişoara: "Traviata" lui Verdi, jucat în faţa a peste 3.000 de spectatori

FOTO Spectacol de muzică şi culoare la Festivalul Inimilor: artişti din Mexic, Indonezia, Turcia sau Grecia, pe scena din Parcul Rozelor

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite