Afaceri de fiţe conduse de un fost miliţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Epure controlează cele mai mari cluburi din capitala Banatului. Toate cele trei discoteci ale lui Epure funcţionează în spaţii închiriate de la instituţii publice. Pentru Heaven există chiar o anchetă DNA.

Park Place, Heaven şi Zambara sunt trei din cele mai cunoscute discoteci din Timişoara. În spatele acestor afaceri se află fostul miliţian Dorin Epure. Cluburile controlate de Epure adună în fiecare weekend sute de tineri care să distrează în spaţiile închiriate de afacerist de la instituţii ale statului. Park Place a fost scos la licitaţie, fostul miliţian şi-a prezentat oferta şi şi-a adjudecat spaţiul, iar de atunci i s-a prelungit contractul de trei ori, de două ori pe patru ani şi o dată, pe 10. Aceeaşi poveste a fost şi la Heaven Studio. Epure a închiriat de la Primăria Timişoara 15.000 de metri pătraţi, dar a plătit doar pentru 3.200. Bomba a explodat anul trecut, la un control al Curţii de Conturi, urmat de o anchetă DNA.

Anchetă în pas de vals

Chiar dacă a trecut mai bine de un an de la începerea cercetărilor de la Heaven, ancheta în care beneficiarul pomenii date de primărie are calitate de martor este încă nefinalizată. „Ancheta este aproape de final. Urmează să se dea o soluţie”, a declarat Tamaş Shiffbeck, procuror şef la DNA Timişoara. Singurul lucru notabil care s-a întâmplat în această perioadă a fost începerea demersurilor de recuperare a prejudiciului.

Victorie cu primăria

Primăria a majorat chiria de la 5.000, la 8.700 de lei lunar. De asemenea, a fost deschis un proces pentru recuperarea banilor pierduţi. Nu trebuie neglijată nici victoria lui Epure în faţa primăriei. „A avut proces cu ei pentru prelungirea contractului şi s-a prelungit pentru următorii 15 ani. Am investit acolo 1,8 milioane de euro”, a spus Dorin Epure.  Nici spaţiul închiriat de Epure în Bastion nu este lipsit de controverse. În spatele „Centrului de Pregătire a Tinerilor” funcţionează discoteca Zambara. Situaţia este „binecuvântată” direct de şeful Consiliului Judeţean Timiş (CJT), Constantin Ostaficiuc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite