Aeroportul “Traian Vuia” Timişoara are terminal de 3,5 milioane euro pentru cursele non-schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul terminal este finalizat în proporţie de 95 la sută. Acesta este al doilea terminal destinat curselor pentru călătorii din afara spaţiului Schengen, după cel de la Otopeni.

Valoarea investiţiei pentru terminalul non-schengen se ridică la aproape 3,5 milioane de euro, bani obţinuţi din finanţări de la Uniunea Europeană. “Este una din cele mai modern clădiri din ţară, cu dotări de ultimă oră, foarte tehnice şi specifice pentru non-schengen”, a declarat Cornel Sămărtinean, directorul aeroportului “Traian Vuia”.

Terminalul va fi finalizat până la sfârşitul anului, dar va fi dat în folosinţă în martie 2011, cânt România va adera la Spaţiul Schengen. Reprezentanţii aeroportului estimează că deschiderea noului terminal va creşte traficul cu 20-30 la sută.

Profit pe timp de criză

Chiar dacă recesiunea economică afectează din plin România, Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" Timişoara merge în continuare pe profit. Anul trecut au avut  o creştere de 30 la sută faţă de 2008, iar în primul trimestru din 2010 au adus un profit de 1 milion de euro.

Aeroportul devine spaţiu cultural

În noul concept de imagine al aeroportului timişorean, acesta se va transforma într-un spaţiu cultural alternativ. Pasagerii vor avea parte de expoziţii, de diverse manifestări cultural şi chiar concerte. “Vream ca pasagerii să se simtă bine cât timp stau la noi. Vor putea admira o expoziţie foto, să asculte o muzică, să bea o cafea într-un mediu frumos. Vom primi grupuri de copii care vor să viziteze avioane militare şi tehnică pe care nu o văd în fiecare zi. Vom avea şi ziua porţilor deschise”, a mai spus Sămărtinean.

Tot în aerogară se va da în folosinţă un spaţiu de business, unde oamenii de afaceri vor putea discuta şi încheia contracte între două avioane.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite