Wizz Air şi-a inaugurat oficial Baza operaţională de la Aeroportul Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul Airbus A 320 a ajuns aseară la Aeroportul Transilvania, iar astăzi a efectuat primul zbor în „calitate” de aeronavă proprie a Wizz Air Târgu-Mureş.

Anunţată iniţial pentru data de 16 iunie, inaugurarea bazei a fost decalată odată cu decizia Wizz Air de a transfera o aeronavă de tip Airbus A 320 de pe baza de operare din Aeroportul Cluj. Aeronava a ajuns la Târgu-Mureş ieri noapte, la ora 23.30, iar astăzi de la ora 6.00 a efectuat primul zbor, spre aeroportul din Londra (Luton). Dealtfel, interesul arătat de călători către cursele care decolează de pe micuţul aeroport din Vidrasău este evident, în condiţiile în care zborul din această dimineaţă a fost realizat cu toate locurile epuizate.

Investiţia noastră se ridică la câteva zeci de milioane de euro, incluzând aici şi primii doi ani ai curselor, care vor avea destule pierderi operaţionale. Noi estimăm că abia din al treilea an al curselor vom începe să obţinem profit. Credem că aceste curse vor aduce beneficii importante judeţului Mureş prin dezvoltarea turismului şi prin atragerea investiţiilor străine în zonă”, a declarat Gyorgy Abran, director comercial Wizz Air.

Bază născută dintr-un conflict de interese

Decizia de scădere a nivelului activităţii Wizz la Cluj şi de mutare a acesteia la Târgu-Mureş a fost luată în urma recentelor divergenţe cu managementul Aeroportului Cluj-Napoca, care a deschis discuţia referitoare la contractul existent şi a anunţat introducerea unor noi taxe de aeroport. Compania Wizz Air a punctat clar faptul că noile condiţii vor determina reducerea operaţiunilor din Cluj şi alocarea respectivei capacităţi de transport în oraşul nostru, lucru care s-a întâmplat prin inaugurarea bazei operaţionale de la Aeroportul Transilvania.

Ba mai mult, e de aşteptat ca în viitorul apropiat, Wizz să îşi mute şi restul operaţiunilor la Târgu-Mureş, însă aceste informaţii sunt momentan la nivel de supoziţii.

Zborurile planificate din 16 iunie 2011 cu aeronava bazată la Aeroportul Transilvania se menţin, ele fiind practic suplimentate ca frecvenţe de operare, dar şi de noi destinaţii de către cealaltă aeronavă bazată la noi începând de astăzi. Astfel, sunt disponibile în plus de pe nostru trei zboruri săptămânale la Paris, cinci către Dortmund, cinci la Roma, patru la Londra şi aparte, o rută nouă la Dusseldorf, cu două zboruri pe săptămână”, ne-a comunicat Ştefan Petru Runcan, directorul Aeroportului Transilvania.


Zboruri de la Cluj mutate la Vidrasău

În perioada 12-16 mai, când Aeroportul Cluj Napoca va fi închis pentru efectuarea unor reparaţii la pistă, zborurile Wizz Air planificate se vor efectua cu îmbarcarea de pe Aeroportul Transilvania, la aceleaşi date, ore şi pe aceleaşi destinaţii. Călătorii care au cumparat bilete pentru cursele respective vor fi nevoiţi să se prezinte în timp util la Aeroportul de la Vidrasău, în condiţiile în care birourile de îmbarcare vor fi închise cu 40 de minute înainte de ora decolării fiecărui avion în parte.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite