Vulpile, vaccinate din elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începe vaccinarea antirabică! În şase judeţe momelile vor fi răspândite din elicopter. Peste 500.000 de momeli vor fi împrăştiate în judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita şi Alba, în următoarele zile.

Momelile vor fi aruncate din elicopter sau avion, pentru a putea acoperi zone intinse sau greu accesibile, populate de vulpi.

     Raspandirea momelilor din elicopter se va desfăşura până în 27 octombrie şi va avea loc doar daca vor permite condiţiile atmosferice. Elicopterele sau avioanele vor decola de pe aerodromul Aeroclubului Mureş, de unde vor pleca înspre toate judeţele.
    In jurul localităţilor sau în păduri care pot fi străbătute la pas, medici veterinari însoţiţi de pădurari vor răspândi momelile cu mâna. Momeli cu vaccin antirabic vor fi aşezate mai ales la intrarea în vizuină şi în locurile în care beau apă animalele.  Vaccinul este sub forma de tableta, cu miros de peşte.

   Vaccinarea este singurul mijloc de a eradica rabia, o boala infecţioasă acută care se transmite la om prin muşcătura animalelor turbate. Campania durează câteva zile şi este controlată de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş. 

citeşte şi:

Suspiciuni de rabie: trei vulpi moarte au pus în alertă autorităţile din Hunedoara
 

Vulpile de pe raza judeţului Brăila, vaccinate contra turbării de echipe formate din medici veterinari şi reprezentanţi ai fondurilor de vânătoare

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite