Vânzarea Azomureş către elveţienii de la Ameropa a fost finalizată

0
0
Combinatul Azomureş a înregistrat un profit uriaş anul trecut
Combinatul Azomureş a înregistrat un profit uriaş anul trecut

Traderul elveţian de îngrăşăminte şi cereale Ameropa a finalizat preluarea Azomureş Târgu-Mureş, prin firma Pelican Fertilizers, pe care o deţine.  Compania va investi peste 200 de milioane de euro pentru retehnologizarea instalaţiilor de pe platforma Azomureş, cu scopul de a reduce impactul asupra mediului şi de a eficientiza producţia de îngrăşăminte.

"Pelican Fertilizers este noul deţinător a 100% din acţiunile Eurofert Investments, precum şi a 100% din acţiunile Azomureş Holdings, care deţin împreună în mod direct 75,8% din titlurile Azomureş", se arată într-un comunicat al Chimpex Constanţa (CHEM).

Modernizarea actualelor echipamente va reduce impactul asupra mediului, inclusiv în cazul emisiilor de amoniac. Totodată, este vizată şi o eficientizare a modului de folosire a surselor de energie, având ca scop reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Investiţiile sunt planificate să se deruleze în urmatorii 4 ani, astfel ca activitatea pe platformă sa respecte normele de protecţie a mediului, conform legislaţiei în vigoare.

Preluarea Azomureş este o tranzacţie importantă pentru Ameropa şi o premisă de dezvoltare în viitor. În cadrul grupului, Azomureş reprezintş deja un brand puternic în domeniul îngrăşămintelor chimice, iar investiţiile pe care le vom derula la Târgu Mureş vor consolida acest lucru” a declarat  Jan Kadanik, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Azomureş.

În 2010 profitul înregistrat de Combinatul Azomureş a fost de 154 de milioane de lei, iar în 2011 profitul net a fost în valoare de 346 milioane de lei. Combinatul chimic a consemnat anul trecut venituri de 1,89 miliarde lei, în urcare cu 55% faţă de 1,22 miliarde lei în 2010. Cheltuielile Azomureş au avansat cu 41%, de la 1,05 miliarde lei la 1,48 miliarde lei.

Mai multe - Târgu-Mureş

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite