Târgu-Mureş: Peste 5.100 de elevi mureşeni susţin prima probă scrisă de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii mureşeni susţin astăzi prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat foto Arhivă
Elevii mureşeni susţin astăzi prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat foto Arhivă

Peste 5.100 de elevi din judeţ, au susţinut astăzi prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat în cele 16 centre de examen de pe raza judeţului. Un elev a fost eliminat pentru fraudă.

Din totalul de 5.217 de elevi înscrişi la această probă, doar 5.138 au susţinut examenul, 79 de elevi fiind absenţi. Un elev a fost eliminat din examen pentru fraudă.

Emoţiile elevilor au fost amplificate de existenţa în fiecare sală de examen a unei camere de filmat, care i-a monitorizat în fiecare moment.

„În fiecare sală de examen din toate cele 16 centre de evaluare sunt montate camere de filmat. Avem în total 328 de camere web.  Acestea filmează tot examenul, imaginile sunt stocate şi nu se dau publicităţii”, a spus Adina Chirilă, purtător de cuvânt al ISJ Mureş.

Proba scrisă la Limba şi literatura română a început la ora 9.00 şi s-a încheiat după trei ore. Elevii au avut de comentat romanul „Nuntă în cer” de Mircea Eliade şi de caracterizat un personaj dintr-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.

Mâine, elevii vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite