Târgu-Mureş: Mureşenii pot urca în trăsura lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elementele acrobatice vor face deliciul publicului
Elementele acrobatice vor face deliciul publicului

Copiii şi adulţii sunt invitaţi mâine la concursul hipic „Cupa Moş Crăciun”. Mureşenii vor putea urca în trăsura lui Moş Crăciun, care le va asculta dorinţele de sărbători şi le va primi scrisorile.

Sute de mureşeni sunt aşteptaţi duminică la Clubul Hipic „Romsilva” din Târgu-Mureş, unde va avea loc competiţia „Cupa Moş Crăciun”. Evenimentul aflat la prima ediţie se vrea a fi un cadou în primul rând pentru cei 30 de copii, care activează în cadrul clubului hipic, dar şi pentru toţi mureşenii care iubesc caii şi spectacolele ecvestre.

Consurs de călărie

 În cadrul evenimentului va fi organizată o competiţie destinată tinerilor membri ai clubului. „Cu începere de la ora 12.30 publicul se va putea delecta cu parcursuri de obstacole pe categoriile de vârstă 6-11 ani, 12-14 ani şi 15-18 ani”, a precizat Mădălina Henteş, organizatoarea evenimentului. Pe lângă concurs, spectatorii vor putea urmări şi o demonstraţie de gimnastică acrobatică pe un cal aflat în mişcare. „La voltijă sau gimanstică acrobatică vor participa şapte fete, care vor executa exerciţiile pe cai aflaţi în mişcare. La anul va fi organizată prima ediţie a Campionatului Naţional de Voltijă şi vrem ca şi Clubul Hipic „Romsilva” să poată avea o echipă de junioare pentru a putea participa”, a mai spus Mădălina Henteş. Mureşenii prezenţi la eveniment vor putea admira şi o expoziţie de desene cu tematică ecvestră realizate de membrii clubului.

Scrisori pentru Moş Crăciun

Publicul prezent mâine la Hipodromul din Târgu-Mureş va simţi din plin atmosfera sărbătorilor de iarnă. „Adulţii şi copiii ce vor veni mâine la manejul acoperit al bazei hipice Târgu-Mureş vor putea asculta colinde, servi prăjituri şi ceai cald. De asemnea, cei care vor dori vor putea urca gratuit în trăsura lui Moş Crăciun, care îi va plimba şi le va asculta celor mici dorinţele de sărbători. De asemenea, cei care încă nu i-au scris o scrisoare Moşului au ocazia să i-o înmâneze personal în cadrul evenimentului”, a mai precizat Mădălina Henteş. Mureşenii care vor participa la eveniment trebuie să aducă un glob, ca taxă de intrare. „Globurile adunate vor împodobi brăduţul adus în manejul acoperit”, a mai spus organizatoarea. La finalul evenimentului Moş Crăciun îi va premia pe câştigătorii cuncursului de obstacole cu diplome, cupe şi cadouri.

Cursuri de călărie
Clubul Hipic „Romsilva” organizează anual cursuri de iniţiere în călărie. Primul curs va începe în 5 ianuarie 2010, iar cea mai mică vârstă de participare este de 8 ani. Cursanţii vor avea parte de 10 şedinţe de iniţiere în călărie, ce costă 350 de lei. După aceste şedinţe, tinerii talentaţi vor putea fi selectaţi în cadrul clubului pentru a participa la competiţii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite