Târgu-Mureş: Cei mai buni cai din ţară vor concura la "Cupa României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mureşeni sunt aşteptaţi începând de joi la Baza hipică „Romsilva”. Pe lângă numeroasele competiţii publicul se va putea plimba gratuit cu trăsura, iar cei mici vor putea călării poneii clubului.

Mureşenii pasionaţi de cai şi de competiţii ecvestre sunt aşteptaţi de joi până duminică la Baza hipică „Romsilva”, unde va avea loc „Cupa României” la Concurs Complet, desfăşurată pentru prima data la Târgu-Mureş, precum şi competiţia „Cupa Romsilva” la sărituri peste obstacole. Programul competiţiilor este divers, iar organizatorii au pregătit numeroase surprize publicului, în special celor mici.

Spectacol complet

Consursurile vor începe joi, 27 mai de la ora 15.30, când va avea loc proba de acomodare cu obstacolele, urmată de proba de sărituri efectuate de juniorii de 16 ani. Vineri, 28 mai competiţiile vor începe dimineaţa de la ora 9.00 cu proba de dresaj, prima probă din cadrul Cupei României, urmată apoi de probele de obstacole pe diferite nevele de dificultate, din cadrul aceleiaşi competiţii.

Ziua de sâmbătă va fi una specială, deoarece pe lângă probele de obstacole, care vor începe la ora 9.00, va avea loc şi lansarea jubiliară a unei colecţii de timbre cu teme ecvestre emise de către Romfilatelia. Evenimentul va beneficia de prezenţa ministrului Mediului, Borbely Laszlo, care va deschide oficial competiţia.

Duminică, cu începere de la ora 10.00 va avea loc proba de cross şi cea pentru caii tineri din cadrul Cupei României, urmată apoi de festivitatea de premiere. „Mureşenii care vor fi prezenţi duminică la Baza Hipică „Romsilva” vor avea parte de plimbări gratuite cu trăsura, iar cei mici vor putea urca pe ponei. Intrarea publicului este gratuită şi ne aşteptăm la peste 500 de spectatori”, a precizat Mădălina Henteş, directorul concursului.

Premii în bani

La cele două competiţii vor participa circa 70 de călăreţi şi aproximativ 50 de cai. „Vor fi cai de rasă şi călăreţi din toată ţara, iar cei mai buni dintre aceştia vor fi premiaţi cu bani, obiecte şi cupe. Fondul de premiere al concursului depăşeşte suma de 13.000 de lei”, a mai spus Mădălina Henteş.

Potrivit acesteia, Baza Hipică Romsilva va participa la competiţie cu patru cai. „Până acum toate cele trei ediţii anterioare ale „Cupei Romsilva” au fost câştigate de sportivii mureşeni şi sperăm să facem o figură frumoasă şi în acest an”, a mai precizat Mădălina Henteş.

Călare la Mondiale

Judeţul Mureş se poate mândri cu performanţe deosebite la călărie. Astfel, juniorul Bogdan Milaşcon de la Clubul hipic Scorillo din Sântana de Mureş a obţinut recent locul I la Concursul Complet Internaţional de Călărie desfăşut în Bulgaria, concurând alături de seniori. Premiul obţinut îi dă posibilitatea să concureze la Jocurile Olimpice ce vor avea loc în 2012 la Londra.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite