Sindicaliştii şi conducerea Azomureş au căzut la pace. Salariaţii vor primi 150 de lei în plus la salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ameropa nu a cumpărat acţiuni Azomureş, ci societăţile holding care deţineau aproximativ 76% din titlurile combinatului

Sindicatul Alternativa 2002 a decis astăzi să accepte oferta conducerii Azomureş şi nu va deschide conflictul de muncă. Angajaţii afiliaţi sindicatului vor primi 150 de lei la salariul de bază în plus ca şi o primă pentru prezenţă, la sfârşit de an de 650 de lei.

Negocierile au început cu mai bine de o săptămână, timp în care fiecare parte a venit cu variante. În urma negocierilor de joia trecută, patronatul a mai cerut  răgaz până azi pentru a veni cu o nouă ofertă. Vineri sindicaliştii au acceptat propunerea iar astăzi au ajuns la o înţelegere.

Mai mult de 80 la sută din angajaţi au fost de acord ca sindicatul să semneze contractul cu patronatul după ce acesta a acordat încă 150 de lei la salariul de bază.

„Am avut mai mul de 80 la sută din oameni care au spus să semnăm contractul dacă angajatorul vine cu astfel de ofertă, angajatorul a venit cu 150 de lei majorare la salariul de bază după ce se introduceau primele în salariu şi în aceste condiţii am semnat (...) cu toate sporurile şi al 13 –lea salariu care se acordă într-o tranşă la plecare în concediu”, a precizat Maria Dăndărău, vicepreşdeintele sindicatului Alternativa 2002.

Data trecută conducerea combinatului chimic oferise o creştere de 100 de lei. Acum a oferit 150 de lei şi în plus, dacă angajaţii nu vor lipsi de la muncă, vor mai avea parte şi de o primă de prezenţă de 650 de lei, la sfârşit de an, mai spune Maria Dăndărău.

Citiţi şi

Liderul de sindicat de la Porţile de Fier : „Este anormal ca Jandarmeria Română să mă urmărească ca pe ultimul infractor, ca pe un terorist pur şi simplu”


 

 
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite