REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Şefa de promoţie a Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş nu consideră examenul de Bacalaureat ca fiind o mare provocare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anamaria Gîrbovan, şefă de promoţie a Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş
Anamaria Gîrbovan, şefă de promoţie a Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut luni,1 iulie, proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro va publica, luni, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la care au fost aşteptaţi să participe peste 4.000 de elevi din judeţul Mureş. Subiectele la Bac 2013 sunt publicate pe adevarul.ro, rezolvate şi dezbătute în direct, în  mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori. Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi Literatura Română la Bac 2013 sunt transmise luni, 1 iulie,  pe adevarul.ro, începând cu orele 10.00, 12.00 şi 15.00, şi vor putea fi urmarite in direct pe site-ul adevarul.ro. Totodată, emisiunile cu specialiştii în Educaţie vor putea fi urmărite la orice oră de cititorii adevarul.ro, fiind păstrate în arhiva site-ului.

Şefa de promoţie a Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş, Anamaria Gîrbovan recunoaşte că proba scrisă la Limba şi Literatura Română a fost cea mai înspăimântătoare, dar că examenul de Bacalaureat în sine, nu reprezintă o mare provocare pentru ea. Deoarece, adevărata încercare, spune Anamaria, va fi la examenul de admitere la Facultatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca. Multipla olimpică naţională, spune că s-a descurcat foarte bine la proba de astăzi şi că la subiectul 3 a ales poezia de Lucian Blaga:

"Am ales poezia de Lucian Blaga, deoarece mie mi-a plăcut cel mai mult şi am înţeles-o cel mai bine. În principiu sper că m-am descurcat destul de bine. M-am pregătit în toţi cei patru ani de liceu, iar în săptămânile dinaintea examenului, doar mi-am fixat materia" ne-a spus Anamaria.

Anamaria Gîrbovan este fiica unui renumit medic ginecolog din Târgu-Mureş şi a participat în toţi anii de studiu la 3 Olimpiade Naţionale de Chimie, la toate cele 4 ediţii anuale ale Concursului Naţional de Matematică ”Adolf Haimovici”, la Olimpiada Interdisciplinară Ştiinţele Pământului (chimie, fizică, biologie, geografie) şi la Olimpiada de Ştiinţe pentru Junori.   

Anamaria vrea să calce pe urmele tatălui ei, astfel că, după examenul de Bacalaureat,  se va pregăti pentru a intra la Facultatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca. Admitere pe care o consideră o adevărată provocare:

"Examenul de Bacalaureat nu reprezintă o mare provocare pentru mine. Adevărata provocare va fi în vară la examenul de admitere la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca " spune Anamaria.

Examenul de Bacalaureat 2013 a continuat luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la care au fost aşteptaţi să participe X (nr elevilor) din judeţul (numele judeţului). Subiectele la Bac 2013 sunt publicate pe adevarul.ro, rezolvate şi dezbătute în direct, în  mai multe emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori. Emisiunile despre proba scrisă la Limba şi Literatura Română la Bac 2013 sunt transmise luni, 1 iulie,  pe adevarul.ro, începând cu orele 10.00, 12.00 şi 15.00, şi vor putea fi urmarite in direct pe site-ul adevarul.ro. Totodată, emisiunile cu specialiştii în Educaţie vor putea fi urmărite la orice oră de cititorii adevarul.ro, fiind păstrate în arhiva site-ului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite