Lipsa de maturitate a consilierilor locali târgumureşeni afectează dezvoltarea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre privind construirea unui centru comercial cu parcare subterană şi a unui bloc de locuinţe nu a fost votat deoarece consilierii USL au părăsit şedinţa de Consiliu, iar UDMRiştii au boicotat şi ei şedinţa.

Mircea Musgociu, un potent om de afaceri mureşean, are intenţia de a construi un supermarket şi un bloc de locuinţe. Mai mult dedcât atât, pe lângă locurile de muncă ce s-ar crea prin implementarea proiectului antreprenorial, aproximativ 60.000 de euro ar urma să intre în bugetul local după ce omul de afaceri a acceptat un schimb de terenuri cu Primăria, necesar pentru modernizarea Căii sighişoara, în schimbul terenului pe care ar urma să fie construit complexul comercial şi blocul de locuinţe.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre rămas nevotat în şedinţa de consiliu de joia trecută, referitor la prelungirea Căii sighişoara, se specifică detaliile schimbului de terenuri dintre Primărie şi Musgociu. "În vederea realizării proiectului „Prelungirea Căii Sighişoarei în două direcţii – legătură cu DN 13 şi DN 15, Târgu-Mureş (circa 6 kilometri) – Varianta A2 cu 2x2 benzi de circulaţie” - în urma verificării planşelor întocmite în acest sens, s-a constatat necesitatea achiziţionării din proprietatea d-lui Muscgociu Mircea Nicolae a terenurilor în suprafaţă de 1415,36 mp  situate în Târgu-Mureş, zona Căii Sighişoarei (fosta livadă Pomicolă Târgu-Mureş)...În urma minutei încheiate în data de 04.04.2013, i s-a  prezentat  d-lui Musgociu Mircea Nicolae terenurile ce urmează a fi date la schimb, unul de pe strada Moldovei nr. 18, în suprafaţă de 889 mp, şi un teren de pe str. Gh. Marinescu nr. 49 în suprafaţă de 723 mp. Terenurile evaluate de către dl. ing. Legian Dumitru se ridică la valoarea totală de 93.496 EURO, iar terenul de pe Calea Sighişoarei este evaluat la suma de 32.434,64 EURO, urmând ca dl Musgociu Mircea să achite diferenţa de 61.061,36 EURO către Municipiul Târgu-Mureş".

După ce consilierii USL au părăsit şedinţa de consiliu şi cei UDMR au boicotat şedinţa din cauza tăierilor de arbori din oraş, proiectul nu a mai fost aprobat.

Am cumpărat două centrale termice unde se va realiza un supermarket şi un bloc de locuinţe, aproape de centrala din 7 Noiembrie, aproape de Spital, două investiţii care o să creeze locuri de muncă şi vor aduce nişte venituri constructorilor din oraş. Şi am ajuns în şedinţa din Consiliu ca să fiu refuzat de două ori, să pice acest schimb de terenuri, în condiţiile în care am cedat valorii dumneavoastră, 58 de euro pe metru pătrat. Vă reamintesc că investiţiile mele sunt în Târgu-Mureş. Dacă se întâmplă chestii din astea şi altor investitori, probabil vor fugi toţi pentru că eu investesc aici pentru că aici m-am născut, dar banii mei sunt buni în oricare din ţările din lumea asta. În acest context sunt situaţii care nu au explicaţie, cum ar fi situaţia de faţă şi sunt convins că aţi făcut-o din cauză că aţi fost dezinformaţi”, a declarat Mircea Musgociu.

Tensiunile politice existente la Târgu-Mureş între consilierii PDL şi cei USL afectează, spun oamenii de afaceri mureşeni, dezvoltarea oraşului. ”Îmi este tot mai clar că mulţi din CL sunt cel puţin depăşiţi de situaţie dacă nu chiar răuvoitori. Asistăm la un permanent circ, fără a avea un scop sau o finalitate definită. Circ de dragul circului, pentru că doar aşa, anumiţi cetăţeni, care nu au prea făcut nimic pentru oraş, se pot simţi importanţi. Mi-e greu să înţeleg atitudinea unor astfel de cetăţeni faţă de dorinţa unui om de afaceri credibil de a investi, de a crea locuri de muncă şi oportunităţi. Nu am să susţin ca Mircea este un samaritean, orice afacere se face pentru a obţine, la final, un profit. Mă dezgustă maniera penibilă în care un mureşean este tratat de cei care ar fi şi ei beneficiari ai bunăstării. Dar poate că pe aceşti domni îi interesează doar bunăstarea personală şi scandalurile pe care le pot provoca. Cer public ca acest potenţial investitor să fie ascultat şi nu jignit prin comportamentul iresponsabil al unor consilieri locali, cer public ca lucrurile să fie despărţite (intenţia unui om  de a investi e una, cearta pe bugetul local e alta), cer public ca cei care s-au comportat iresponsabil, fiind evident depăşiţi de situaţie, să dea dovadă de bun simţ şi să organizeze o întâlnire în care poziţia omului de afaceri să fie măcar auzită şi explicată”, spune Bogdan Buda, preşedintele Asociaţiei Agenda 2009, o asociaţie care apără interesele oamenilor de afaceri mureşeni.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite