Horaţiu Suciu, medicul ce face operaţii în premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul şi echipa sa realizează numeroase operaţii dificile
Medicul şi echipa sa realizează numeroase operaţii dificile

De-a lungul carierei sale, medicul Horaţiu Suciu a efectuat numeroase intervenţii chirurgicale de o complexitate ridicată. O astfel de intervenţie chirurgicală a fost cea de transplant de cord de la un băieţel de cinci ani la o fetiţă de trei ani, efectuat de medic şi echipa sa la începutul acestui an.


Intervenţia a fost prima de acest gen, dat fiind vârsta donatorului şi receptorului. Operaţia a avut loc în luna ianuarie 2011, iar echipa condusă de doctorul Horaţiu Suciu a reuşit să transplanteze cordul unui băieţel de cinci ani în pieptul unei fetiţe de trei ani.

Camelia Chirceş, din Reghin, suferea de cardiomiopatie dilatativă în stare avansată de la vârsta de un an şi trei luni. La trei ani de tile cântăre doar 9 kilograme, iar şansele de supravieţuire nu erau prea mari. De doi ani micuţa aştepta o inimă nouă.

Inima pe care a primit-o Camelia a venit de la un băieţel de cinci ani din Timişoara, care fusese victima unui accident rutier. Părinţii copilului au acceptat donarea de organe, iar inima fiului lor bate acum în pieptul Cameliei.  Citiţi aici povestea Cameliei Chirteş.

Medicul Horaţiu Suciu este doctorul cu care mureşenii se mândresc cel mai mult. El a fost ales pe primul loc în campania "Doctori cu care Mureşul se mândreşte".

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite