Facturi în creştere pentru mureşeni la căldură. 220 de lei, în medie, pentru un apartament cu două camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul gigacaloriei a rămas neschimbat la Târgu-Mureş faţă de anul trecut
Preţul gigacaloriei a rămas neschimbat la Târgu-Mureş faţă de anul trecut

Preţul de producere, distribuţie şi furnizare a energiei termice furnizate în sistem centralizat în Târgu–Mureş este de 391,29lei pe gigacalorie. Din această sumă, preţul facturat către populaţia oraşului, branşată la sistemul centralizat de încălzire, se menţine la valoarea de 231 lei/gigacalorie.

Toamna trecută, consilierii locali târgumureşeni, au aprobat suma de 163,29 lei/gigacalorie cu titlu de subvenţie, pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producere, distribuţie şi furnizare şi preţul local de facturare către populaţie.

În aceste condiţii, în ianuarie, factura la un apartament cu două camere a fost în medie de 220 de lei, creşterea înregistrată fiind de circa 5% faţă de decembrie, când s-au plătit facturi cu o valoare medie de 210 lei. În ianuarie, proprietarii unui apartament cu trei camere au de plătit în medie 260 de lei, creşterea fiind de 12 la sută faţă de decembrie. Proprietarii grsonierelor au avut de achitat în jur de 180 de lei, în timp ce apartamentele cu patru camere i-au determinat pe proprietari să scoată din buzunare în jur de 320 de lei pentru căldură.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite