Elevii din două şcoli mureşene au fost evacuaţi din cauza scurgerilor de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au fost evacuaţi de pompierii de la ISU Horea
Elevii au fost evacuaţi de pompierii de la ISU Horea

Elevii de la gimnaziiile „Mihai Viteazul“ şi „Alexandru Ioan Cuza“ din Târgu Mureş au fost evacuaţi din sălile de curs, în cadrul unui exerciţiu de alarmare menit să evite urmările unui posibil incident care s-ar fi putut produce din cauza unor scurgeri de gaze.

La faţa locului s-au aflat specialiştii de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş şi cei ai distribuitorului de gaze naturale E.ON Gaz Distribuţie, care au luat primele măsuri de siguranţă, menite să-i pună la adăpost de orice eveniment nedorit pe copiii care învaţă la cele două şcoli. Demersul specialiştilor a fost susţinut de către cadrele didactice, care au organizat rapid ieşirea din clase a copiilor, fără a fi blocat accesul sau intervenţiile pompierilor şi ale echipelor E.ON.

Exerciţiile de alarmare au fost urmate de o lecţie despre energie, stârnindu-le copiilor nu doar interesul ci şi dorinţa de a respecta toate regulile în ceea ce priveşte utilizarea gazelor naturale şi a electricităţii, având în vedere incidentele care s-ar fi putut produce dacă situaţia care a stat la baza exerciţiilor de alarmare ar fi fost reală.

Acţiunea de azi face parte din campania R.I.S.C., ce se derulează în judeţul Mureş începând cu luna noiembrie şi care constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai cu personal autorizat şi a curăţării coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite