E cea mai rece zi a sfârşitului de an! Azi noapte s-au înregistrat -20 de grade Celsius!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ger năpraznic la Mureş în acest sfârşit de săptămână
Ger năpraznic la Mureş în acest sfârşit de săptămână

Mureşenii au de suportat temperaturi cu adevărat extreme astăzi, meteorologii anunţând că mercurul termometrelor va coborî până la -15 grade Celsius. În cursul nopţii, temperatura minimă înregistrată a fost de -20,8 grade!

Practic, a fost cea mai rece noapte de până acum, din această iarnă, iar astăzi se va înregistra cea mai scăzută temperatură de până acum, din acest sezon rece. Nu sunt cele mai scăzute temperaturi ale anului, întrucât în luna ianuarie, mureşenii au avut parte chiar şi de minime de până la -17 grade Celsius ziua şi -21 de grade noaptea.

În aceste condiţii, medicii le recomandă tuturor, dar în special vârstiniclor şi copiilor -ei fiind cei mai vulnerabili la efectele temperaturilor scăzute, să nu iasă din casă fără să fie îmbrăcaţi cu haine groase, cu mâinile goale sau cu feţele neacoperite.

Agenţia Naţională de Meteorologie a anunţat temperaturi de la -15 grade Celsius în Nord-Estul ţării, centru şi Sud, acestea urmând să ajungă până la -26 de grade în Transilvania. Vântul va bate cu putere în Banat, Crişana, local în Transilvania şi la munte. Meteorologii anunţă, însă, că gerul năpraznic va scădea din intensitate începând de mâine, când temperaturile vor reveni la normal, pentru această perioadă a anului, fiind posibile chiar şi ninsori.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite