Dorin Florea renunță la candidatura pentru un loc în Senat și rămâne în fotoliul de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Florea, primarul Târgu-Mureșului
Dorin Florea, primarul Târgu-Mureșului

Primarul în exercițiu al Târgu-Mureșului, Dorin Florea, a decis să se retragă din cursa pentru un loc în Senat, urmând să rămână astfel edilul orașului nostru.

Prim vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, nu s-a mai găsit pe listele finale depuse de Alianţa România Dreaptă, la Biroul Electoral Judeţean Mureş, pentru alegerile din 9 decembrie. Primarul Târgu-Mureșului intenționa să candideze la Senat în Colegiul I Târgu-Mureş. În acel colegiu a apărut, însă, numele fostului prefect Marius Paşcan, fapt ce a modificat şi lista anunţată de reprezentanţii ARD Mureş până acum la Camera Deputaţilor.

Nu mai candidez la Senat. E o hotărâre pe care o iau în funcţie de cetăţeanul care m-a mandatat. Cetăţeanul e suveran, aşa că las orice ambiţie. Nu cred că mă voi răzgândi până în 30 octombrie, nu ştiu ce ar putea să mă determine să mă răzgândesc, când 67 la sută dintre cetăţeni spun să rămân primar", a declarat Florea. Decizia primarului are, se pare, legătură cu un sondaj de opinie realizat în Târgu-Mureș pe un eșantion de 700 de persoane. La întrebarea „Cum consideraţi că poate servi mai bine interesele cetăţenilor târgumureşeni şi mureşeni Dorin Florea?”, 67,1% din cei chestionaţi au optat pentru rămânerea în funcţia de primar, 25,2% au fost de acord cu candidatura acestuia la Senat, în timp ce 7,7% au refuzat să răspundă.

În aceste condiții, din partea ARD vor candida la Senat, în Colegiul 1 - Marius Paşcan, în Colegiul 2 - Schwartz Ladislau, în Colegiul 3 - Petru Başa, iar în Colegiul 4 - Matei Dumitru.

La Camera Deputaţilor, vor candida în Colegiul 1 - Ioana Roman, în Colegiul 2- Doru Oprişcan, în Colegiul 3 - Teodor Giurgea, în Colegiul 4 - Florin Urcan, în Colegiul 5 - Meleg Viktor, în Colegiul 6 - Toader Stroian, în Colegiul 7 - Ioan Vasu, iar în Colegiul 8 - Liviu Todoran.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri