Cum să te reprofilezi după zeci de ani de muncă în industria chimică. Maseorul de succes, cu sute de clienţi la Târgu-Mureş

0
0

A muncit o viaţă în industria chimică, iar când s-a închis fabrica a bătut din poartă în poartă să se angajeze. După un an, în care a fost la mai multe interviuri, Angela Ştefan a decis să se întoarcă la o preocupare mai veche şi să devină maseor profesionist.

Angela Ştefan are 51 de ani şi ultimul ei loc de muncă, înainte de a deveni maseur a fost la Uzina de Materiale Fotosensibile, fabrică ce a aparţinut de Combinatul Azomureş. Când Uzina s-a închis doamna Angela a rămas pe drumuri. 

„Forţată de împrejurări am făcut un curs de maseur. Îmi plăcea să fac masaj şi făceam masaje aşa ca hobby, dar nu intenţionam vreodată să fac din asta o meserie. Am lucrat în domeniul industriei chimice, iar la vârsta mea, când fabrica s-a înschis mi-a fost foarte greu să îmi găsesc de lucru. Timp de un an m-am tot orientat, mi-am depus cv-uri, am fost la tot felul de interviuri, dar nu am avut noroc. Atunci am făcut cursul de maseur şi pentru că mergeam la sport, profesorul m-a recomandat la mai multe persoane. Aşa am început să-mi formez o clientelă. Nu ai cum să te dezvolţi dintr-o dată! Totul se face cu paşi mărunţi. Trebuie să interacţionezi cu clienţii şi să-i determini să vină şi a doua şi a treia oară la tine, iar astfel dacă le câştigi încrederea atunci vor reveni”, spune Angela Ştefan, maseur.

image

După mai bine de 10 ani de activitate, Angela Ştefan îşi poate selecta clientela. Oamenii care vin la ea ştiu să îi aprecieze munca şi pleacă din salon cu zâmbetul pe buze. În funcţie de problemele fiecărui client, Angela Ştefan poate face masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaje anticelulitice – cele mai cerute de doamne şi domnişoare şi mai nou practică şi masaje de aromoterapie.

Masajul cu aromaterapie – un altfel de masaj

De aproximativ doi ani de zile, Angela Ştefan a introdus în tehnicile ei de masaj şi uleiurile esenţiale, de bună calitate. A participat la seminarii de pregătire şi a învăţat că atât trupul cât şi minte trebuie să fie într-un echilibru, iar uleiurile esenţiale au un rol foarte important.

De aproximativ 2 ani am reuşit să îmi achiziţionez o trusă specială cu uleiuri esenţiale 100% pure, de foarte bună calitate. Am investit în asta, pentru că mi-am dorit să le ofer clienţilor mei un pachet în plus, să îi răsfăţ cu ceva nou. M-am documentat şi am participat şi la unele cursuri de la care am aflat că uleiul esenţial rezonează cu întregul organism, relaxează, transmite informaţia la creier. Eu folosesc uleiurile esenţiale, fiecare cu rol separat, de la echilibrarea emisferelor cerebrale, relaxare, detoxifiere şi până la starea de bine, cu care pleacă clientul din salon. Acest masaj cu aromaterapie se realizează numai pe spate şi în tălpi. Durează o oră, timp în care persoana de pe masa de masaj se relaxează enorm”. completează maseurul.

image

Angela Ştefan recomandă masajele în funcţie de problemele fiecăruia. Astfel, masajul terapeutic poate fi realizat pe diferite porţiuni: spate, zona cervicală, lombară sau zona omoplaţilor. Sunt recomandate 2-3 şedinţe. Masajul de relaxare se realizează la o intensitate mai mică, iar cel anticelulitic, pentru a avea efectul scontat e nevoie de minimum 10-15 şedinţe, combinate cu o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă sănătos. La fel de căutate sunt şi împachetările. Acestea sunt recomandate fie în cazul celulitei, fie în drenajul limfatic. Împachetările ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Bronzarea cu zahăr – specialitatea Angelei Ştefan

Pentru că mereu şi-a dorit să-şi surprindă clienţii cu ceva nou, special şi pe placul lor, Maseurul Angela Ştefan realizează şi bronzare organică, de mai bine de 8 ani. Doamnele care nu pot să stea la soare sau care au un eveniment special şi vor să arate bine pot apela la această metonă, noninvazivă, care colorează pielea doar la suprafaţă.

Pentru a putea realiza această bronzarea organică e nevoie în primul rând de o cameră specială. Eu le ofer clienţilor şi acest serviciu. Este vorba despre bronzarea cu zahăr. Noi comandăm din Anglia o soluţie specială. Este o soluţie lichidă, un extract din trestie de zahăr. Se pulverizează pe corp, ea ţine pe corp între 7 şi 10 zile, în funcţie de cum se descuamenează pielea. Înainte de aplicare trebuie făcut un pilling. Zahărul nu pătrunde în profunzimea pielii. E o culoare naturală. De regulă se face pentru evenimente. Vara am persoane care îşi fac la 2-3 săptămâni, dar în rest ocazional. Se aplică pe corp prin pulverizare. Are nevoie de câteva ore să se fixeze. Se vede puţin, la început şi e indicat să nu ajungă apă pe corp, să nu se transpire. Această bronzare costă 75 de lei. Dar faţă de solar, nu are reacţii adverse” ne explică Angela Ştefan

image

Secretul unei cariere în masaj este să faci o muncă de calitate, spune maseurul Angela Ştefan, iar asta se poate aplica în orice domeniu. Omul trebuie să iasă zâmbind din salon, iar atunci când e acolo să se decupleze total de la problemele cotidiene.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri