Cum a pierdut un bătrân de 84 de ani suma de 5.000 de lei în urma unei înşelătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au nevoie de ajutorul cetăţenilor pentru a-i prinde pe cei doi escroci
Poliţiştii au nevoie de ajutorul cetăţenilor pentru a-i prinde pe cei doi escroci

Persoanele în vârstă sunt considerate ca fiind extrem de vulnerabile la înşelăciuni, iar isprava în urma căreia un bătrân de 84 de ani din Târgu-Mureş a rămas fără 5.000 de lei stă mărturie în acest sens.

S-a întâmplat luni după-masă, când un mureşea în vârstă de 84 de ani a fost oprit pe strada Gheorghe Doja din Târgu-Mureş de către o femeie şi un bărbat, care se aflau într-un autoturism de culoare gri, solicitând indicaţii despre modalitatea în care ar putea să ajungă la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, întrucât aceştia aveau copilul grav bolnav internat acolo şi necesita să fie operat urgent.

Odată urcat în maşină, bătrâul s-a deplasat alături de cei doi străini la Spitalul Clinic, unde femeia a coborât preţ de câteva minute, pretinzând că merge să vadă copilul, urmând ca ulterior cei doi să-l ducă pe bărbatul de 84 ani acasă. Pe drum, i-au solicitat bătrânului să ţină în casa lui, timp de trei ore, o geantă cu acte importante şi i-au cerut şi bani, motivând că au nevoie urgentă pentru operaţia copilului. Bătrânul s-a conformat, fiindu-i milă de situaţia în care se aflau cei doi, şi le-a dat 5.000 de lei, primind asigurări că părinţii copilului se vor întoarce să ia geanta cu acte încredinţată şi atunci îi vor restitui banii, lucru care, evident, nu s-a mai întamplat.


Un detaliu important, care a contat foarte mult în câştigarea încredereii bătrânului de către cei doi escroci este acela că aceştia nu vorbeau bine nici limba română, nici limba maghiară, vorbind între ele o limbă străină, pe care persoana vătămată a identificat-o ca fiind germană.

Iată semnalmentele celor două persoane suspecte: bărbatul e în vârstă de 40-45 de ani, înălţime 1,70 – 1,75 metri, păr brunet, tuns scurt, faţă rotundă, constituţie foarte solidă, în timp ce femeia, în vârstă de 40-de ani, înălţime 1,70 – 1,75 metri, păr castaniu, de lungime medie până la nivelul umerilor, faţă rotundă. Era îmbrăcată modest cu un palton şi o fustă de culoare închisă.
 
Cercetarile sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Târgu-Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Cine poate da relaţii cu privire la cei doi suspecţi este rugat să sune la 112.

 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite