Concert pascal de excepţie organizat de Filarmonica de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul pascal va începe de la ora 19.00
Concertul pascal va începe de la ora 19.00

Sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş va fi gazda unui concert simfonic  extraordinar, organizat de Filarmonica de Stat din Târgu-Mureş, începând cu ora 19.00.

Dirijorul italian Robert Girolami, un specialist în muzică de operă, vine pentru prima oară la Târgu-Mureş, concertul din această seară anunţându-se a fi unul de senzaţie. Cei doi solişti vocali, tenorul Alfredo Pascu şi baritonul Florin Estefan, nume cunoscute ale artei lirice din ţara noastră, revin, de asemenea, pe scena târgumureşeană.

În prima parte a serii, mureşenii vor avea prilejul să audieze Concertul numărul 3 pentru vioară şi orchestră de Mozart, solista concertului fiind o talentată violonistă târgumureşeană, Roxana Oprea, unul din concertmaiştrii orchestrei simfonice mureşene şi, în acelaşi timp, concertmaestrul Orchestrei Naţionale de Tineret, dirijată de renumitul Cristian Mandeal.

În partea a doua, pe scenă se vor afla ambele colective mari ale Filarmonicii: Orchestra Simfonică şi Corul Mixt, care vor încărca sufletele celor prezenţi la concert cu o minunată lucrare a marelui compozitor Giacomo Puccini, Messa di Gloria.

Vă recomand cu sinceritate concertul din această seară, mai ales acum, în perioada ce precede Sărbătorile Sfintelor Paşte, moment cu profundă semnificaţie în sufletul fiecărui creştin şi care, în fiecare an ne aminteşte de un eveniment cosmic petrecut în urmă cu două milenii: suferinţele şi învierea Mântuitorului”, e de părere dirijorul Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite