Claudiu Maior nu va mai fi viceprimar al municipiului Târgu-Mureş

0
0

Claudiu Maior va renunţa la funcţia de viceprimar, precum şi la mandatul de consilier local. Anunţul a fost făcut miercuri într-o conferinţă de presă, iar decizia vine după ce acesta a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care îl declarase în 2013 incompatibil.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în 1 martie, prin Decizia nr. 581/1.03.2016 următoarele:

Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr.389 din 30 decembrie 2013 a Curţii de Apel Târgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Maior Claudiu Sergiu, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 1 martie 2016”.

În consecinţă, Claudiu Maior nu mai poate candida timp de 3 ani şi nu mai poate ocupa o funcţie publică pe aceeaşi perioadă.

Am văzut pe site-ul Inaltei Curţi de Casaţie şi justiţie că a fost admis recursul Agenţiei Naţionale de Integritate. De astăzi (1 martie) nu voi mai semn niciun act în calitate de viceprimar, iar din consiliul local îmi voi da demisia, la prima şedinţă de consiliu local” a declarat Claudiu Maior, fostul viceprimar al muncipiului Târgu-Mureş

ANI a emis în 2013 un raport potrivit căruia Claudiu Maior: “a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, în timpul exercitării mandatului deConsilier local în cadrul C.L. al Municipiului Târgu-Mureş, Jud. Mureş, a încheiat în calitate de persoană fizică autorizată în cadrul PFA MAIOR SERGIU CLAUDIU un contract de prestări servicii, în valoare totală de 35.840 Lei, cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş”.

Târgu-Mureş


Ultimele știri
Cele mai citite