Aterizări pe timp de ceaţă la Aeroportul "Transilvania"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii pot ateriza pe Aeroportul "Transilvania" chiar şi pe timp de ceaţă
Pasagerii pot ateriza pe Aeroportul "Transilvania" chiar şi pe timp de ceaţă

Pasagerii care vin la Târgu-Mureş cu avionul vor putea ateriza pe Aeroportul "Transilvania" chiar şi în condiţilii meteorologice de vizibilitate redusă. Aeroportul este dotat cu mai multe sisteme menite să asigure efectuarea manevrelor în deplină siguranţă. Investiţia se ridică la circa 3 milioane de euro.

Aeroportul "Transilvania" este al patrulea din ţară unde pasagerii pot ateriza în condiţii de vizibilitate redusă. Asta deoarece beneficiază de de echipamente LVO (Low Visibility Operations), care permit aterizarea în condiţii meteorologice de vizibilitate redusă. De asemenea, aeroportul beneficiază şi de sistemul de ghidarea vizuală “Follow Me” care direcţionează aeronavele pe pista aeroportului cu ajutorul unui LED mobil, care conţine mesaje presetate precum "follow me", "stop", "wait", "left/right", "slow down".

Aeroportul din Târgu Mureș dispune de o pistă de decolare-aterizare extinsă (2000 m X 45), platformă de operare pentru aeronave, instalaţii de balizaj pentru apropiere de precizie şi un echipament ILS (Instrument Landing System) performant.

Investiţiile necesare dotării aeroportului cu echipamentele ILS, LVO şi balizaj au costat circa trei milioane de euro şi au fost asigurate atât din bugetul judeţean cât şi de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian.




Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite