Alertă la Sinagoga din Târgu Mureş. O grădiniţă a fost evacuată după ce s-au găsit două cutii suspecte

0
Publicat:

Dispeceratul 112 a fost sesizat marţi, după ora 12,00, de existenţa a două cutii suspecte la Sinagoga din Târgu Mureş, echipele specializate fiind la faţa locului pentru a ridica coletele respective, iar o grădiniţă din apropiere a evacuat copiii în curtea instituţiei.

Alertă la sinagoga din Tg Mureș FOTO: Facebook/Radiomureș
Alertă la sinagoga din Tg Mureș FOTO: Facebook/Radiomureș

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş, locotenent Alexandra Căluşeri, a anunţat că echipajul de pompieri se retrage din dispozitivul de la Sinagoga Târgu Mureş şi că s-a constatat că cele două valize găsite, marţi, în curtea lăcaşului de cult nu prezintă niciun pericol.

"A fost semnalat printr-un apel la 112 cu un colet suspect pe strada Aurel Filimon, din municipiul Târgu Mureş. Pompierii Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş s-au deplasat pentru a asigura zona, iar în momentul de faţă s-a constatat că geanta nu prezintă un pericol, iar echipajul se retragere din dispozitiv. Este vorba despre două geamantane", a precizat locotenent Alexandra Căluşeri, potrivit Agerpres.

Poliţia municipiului Târgu Mureş a informat, marţi, că a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că în curtea Sinagogii evreieşti din Târgu Mureş s-ar afla două colete suspecte.

"La faţa locului s-au deplasat cu celeritate echipaje de ordine publică, iar poliţiştii au luat primele măsuri pentru pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă, circulaţia auto şi pietonală în zonă fiind restricţionată. La faţa locului se află efective de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi S.R.I. în vederea efectuării intervenţiei specifice pentru acest tip de sesizare", a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.Sesizarea a fost făcută de comunitatea evreiască din Târgu Mureş.  

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite