Alegeri locale 2016 Târgu-Mureş. UDMR cere renumărarea voturilor. Dorin Florea spune că maghiarii nu ştiu să piardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO http://www.digi24.ro/onedb/picture%28width=728%29/57543e91682ccf0381a26ac0
FOTO http://www.digi24.ro/onedb/picture%28width=728%29/57543e91682ccf0381a26ac0

Primarul ales pentru al cincilea mandat la Primăria Muncipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea spune că îl va acţiona în judecată pe contracandidatul său, Soos Zoltan, după ce acesta îl acuză de fraudă şi spune că are şi dovezi. Sesizarea UDMR privind frauda alegerilor locale a fost trimisă organelor de urmărire penală.

Candidatul independent, susţinut de UDMR şi de celelalte formaţiuni politice, Soos Zoltan spune că alegerile locale din Târgu-Mureş au fost fraudate, iar o persoană a fost prinsă în flagrant în timp ce ştampila buletine de vot!

Solicităm Biroului Electoral Central renumărarea voturilor exprimate în municipiu, deoarece există dovezi cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor. Se pare că primarul Dorin Florea, a influenţat dorinţa alegătorilor, iar mecanismul său corupt a funcţionat împotriva principiilor democratice. Dorin Florea şi apropiaţii săi i-au convins pe angajaţii Primăriei să contribuie la fraudarea votului. După închiderea urnelor, în incinta primăriei a fost surprinsă o doamnă în flagrant, în timp ce ştampila buletine de vot. Ea a declarat că aici s-au ştampilat multe buletine şi toată lumea a procedat astfel. Împotriva dânsei şi a autorilor încă necunoscuţi va fi declanşată o acţiune penală. Se pare primarul actual, cercetat în două dosare aflate la DNA, nu a lăsat la voia întâmplării desfăşurarea alegerilor, el a vrut să îşi asigure încă patru ani de linişte şi corupţie. În privinţa rezultatelor, în cele 48 de ore care ne-au stat la dispoziţie, am adunat dovezile care ar putea influenţa rezultatul alegerilor şi am depus o contestaţie, la Biroul Electoral Central. Sper ca autorităţile în măsură şi legea să facă lumină în acest caz. Sperăm că dovezile sunt suficiente pentru a demonstra că aceste fapte şi acţiuni regizate au modificat rezultatele alegerilor. Mai mult, am cerut şi renumărarea tuturor buletinelor de vot din circumscripţia Târgu Mureş” potrivit mesajului transmis de Soos Zoltan atât pe pagina oficială cât şi prin intermediul unei conferinţe de presă

Biroul Electoral de Circumscripţie numărul 1 din Târgu Mureş a decis, miercuri, să trimită organelor de urmărire penală sesizarea UDMR referitoare la posibilele infracţiuni săvârşite după finalizarea procesului electoral din data de 5 iunie.

De cealaltă parte, primarul reales al municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că UDMR nu ştie să piardă.

Deşi au luat bătaie de cinci ori la rând, se pare că nici acum nu ştiu să piardă. Deşi pare un caz patologic, îl voi acţiona în instanţă pe acest individ, susţinut de UDMR. Toate aceste atacuri sunt nişte ticăloşii învăţate de la unii. Sunt sigur că se încearcă macularea mea, tot timpul au avut ceva de râcâit, de contestat şi de aţâţat. Alţii stau în spatele acestuia”, a spus Dorin Florea pentru Agerpress

Dorin Florea a declarat că îl va acţiona în judecată pentru calomnie pe Soos Zoltan, candidatul independent susţinut de UDMR.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite