Ajutor financiar pentru mureşenii săraci şi fără căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria renunţă la centrale pentru mureşenii săraci. În schimb, oamenii vor primi câte 17.000 de lei din care să îşi cumpere singuri o sursă de încălzire şi apă caldă. Primăria a renunţat la achiziţionarea de microcentrale, după ce s-a constatat că beneficiarii sunt prea săraci pentru a plăti o rată fixă lunară, timp de cinci ani,  pentru ele.

Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de ieri, acordarea unui ajutor de 1.700 de lei persoanelor care au rămas fără apă caldă şi căldură, ca urmare a debranşării centraleor term,ice de cartier, de la Energomur. Ajutorul social va fi acordat doar locatarilor care au venituri de până la 769 de lei pe membru de familie şi nu ma au nicio sursă de încălzire.

Acest ajutor va fi acordat doar o singură dată,  iar suma este nerambursabilă. Banii trebuie folosiţi pentru achizitionareaunei surse de încălzire şi apă caldă, iar beneficiarii au 60 de zile la dispoziţie ca să îi cheltuiască.

„Este vorba despre 360 de familii care au depus solicitări şi vor primi acest ajutor social pentru a-şi rezolva problema cu încălzirea şi apa caldă. Ne aşteptăm să mai primim încă 600-700 de cereri de la mureşeni care aparţin de centralele concesionate de RFV, iar consilierii locali vor decide dacă şi aceştia vor primi ajutor sau nu“, a declarat Claudiu Maior, viceprimarul municipiului Târgu Mureş.

Soluţie şi pentru restul mureşenilor

Din cei 1.700 de lei, târgumureşenii care au rămas fără apă caldă şi căldură îşi pot cumpăra o centrală termică ieftină, calorifere electrice sau orice alt sistem de încălzire. În cazul în care ajutorul social nu va fi investit în termen de 60 de zile, Primăria va trece la recuperarea banilor.

În termen de 30 de zile va fi publicată şi lista persoanelor care vor beneficia de acest ajutor. Primăria va ţine cont şi de acele persoane care locuiesc în blocurile ce aparţin de centralele termice concesionate de firma maghiară RFV, dar care s-au debranşat de la sistemul centralizat de termoficare.

Reprezentanţii RFV susţineau, în urmă cu câteva săptămâni, că vor face tot posibilul să rezolve această problemă. În cazul în care firma maghiară nu va putea oferi o soluţie pentru aceşti cetăţeni, municipalitatea le-ar putea oferi şi lor ajutoare sociale în valoare de 1.700 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite