Zilele lui Marin Condescu în fruntea clubului Pandurii sunt numărate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Condescu este în pericol să fie debarcat de la conducerea echipei Pandurii
Marin Condescu este în pericol să fie debarcat de la conducerea echipei Pandurii

Conducerea a CEO a solicitat înlocuirea din funcţia de preşedinte a clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu a lui Marin Condescu, pentru că refuză să pună la dispoziţie documentele financiare ale clubului.

Din asociaţia care deţine echipa de fotbal fac parte patru entităţi. Este vorba de Complexul Energetic Oltenia (CEO), Primăria Târgu Jiu, Artego şi Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). Cei mai mulţi bani sunt acordat de CEO, cam 70 la sută din bugetul echiep. Laurenţiu Ciurel, managerul privat al CEO, solicită înlocuirea din funcţie a lui Marin Condescu pentru că refuză să pună la dispoziţie documentele financiare ale echipei: „Am cerut întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor pentru a pune în discuţie schimbarea preşedintelui Marin Condescu, pentru că refuză să pună la dispoziţie actele în legătură cu activităţile comerciale. Acestea sunt reliefate de sume foarte mari, care ajung la o sută de miliarde de lei şi am vrut să vedem despre ce e vorba. Unii ani au fost pe profit din activităţi comerciale, iar alţii pe pierde. De exemplu, în anul 2011 au fost pierderi de peste 70 de miliarde lei, acoperite de veniturile aduse de cele patru entităţi. Niciodată nu a informat vreun for despre modul în care se cheltuiesc banii şi acesta este motivul pentru care cerem înlocuirea din funcţie. Nepunându-mi la dispoziţie aceste documente, am cerut să văd hârtiile astea, CEO având 69% din acest club. Nu am avut niciodată vreun succes în acest demers, indiferent dacă l-am făcut oficial sau la telefon şi am ajuns la o înţelegere cu ceilalţi doi membrii cofinanţatori“. 

USMO nu dă niciun leu la Pandurii

Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, USMO nu a dat banii la echipa de fotbal. „Din ce am constatat de la finanţe, USMO nu dă niciun ban. Banii pentru echipă se dau de către Complex, Primăriei şi Artego“.

Şedinţa AGA ar fi trebuit să se desfăşoare săptămâna trecută, dar s-a amânat. „Am cerut organizarea întâlnirii, dar am convenit cu ceilalţi doi, ca să aşteptăm un moment mai favorabil când domnul Condescu va fi în ţară. Nu este niciun alt conflict“, a menţionat Laurenţiu Ciurel. Acesta este nelămurit în privinţa modului în care se cheltuiesc banii de către echipa de fotbal: „A fost o decizie de directorat şi nu e nimic personal. Sunt nişte lucruri pe care vreau să le lămuresc. Sunt 46 miliarde de lei numai amortismente. Vreau să văd despre ce vorba, să văd ce aeroporturi sau clădiri are clubul. Ce înseamnă deplasări de cinci miliarde de lei, pentru că la clubul de baschet ne costă doar 500 milioane de lei? În momentul în care o să primi toate aceste explicaţii nu mai am niciun fel de problemă şi îmi cer scuze şi îl poftesc să continue“. 

Şedinţa AGA a fost programată să se desfăşoare după meciul din Europa League. Pandurii va juca în Europa League pe data de 18 iulie. 

Citeşte şi 

28 de panduri, în stagiul de pregătire din Austria

Fotbaliştii de la Pandurii au susţinut astăzi ultimul antrenament din stagiul de pregătire de la Sibiu şi vor pleca spre Austria

FOTOGALERIE Fotbalistul pandur Dan Nistor şi-a pus pirostriile. Maxim a fost prezent alături de o brunetă cu forme apetisante

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite