Va fi înfiinţat un minister al energiei

0
0
Victor Ponta
Victor Ponta a anunţat înfiinţarea unui minister al energiei

Primul ministru Victor Ponta a anunţat că, în cadrul viitorului Guvern, va funcţiona un nou minister, care se va ocupa de problemele sistemului energetic.

Este vorba de Ministerul Energie, care se va ocupa de toate problemele acestui sector economic. ÔÇ×├Än viitorul guvern va exista un minister al energiei care se va ocupa doar de energie. Op┼úiunea mea pe care am discutat-o cu domnul Antonescu este de a avea un minister care s─â se ocupe de acest domeniu. Chiar ├«n cadrul Comisiei Europene este un comisar care se ocup─â de acest domeniu al energiei. Astfel, ministru va avea ┼či un raport direct cu comisarul pe energie. Nu vorbesc de persoane care s─â ocupe aceast─â func┼úie p├ón─â c├ónd nu am ├«n m├ón─â mandatul de a forma guvernulÔÇť, a declarat Victor Ponta.

Sistemul energetic ar putea fi restructurat

Victor Ponta sus┼úine c─â sistemul energetic are nevoie de o nou─â organizare, astfel ├«nc├ót termocentralele s─â nu fie solicitate doar ├«n perioadele de secet─â: ÔÇ×S-a dovedit ┼či ├«n acest an c─â, de┼či costisitoare, produc┼úia de energie pe c─ârbune, care ├«nseamn─â Oltenia ├«n primul r├ónd ┼či Gorjul, este cea mai sigur─â ┼či stabil─â, motiv pentru care voi sus┼úine pe plan legislativ ┼či ├«n discu┼úiile cu Ministerul Energiei ┼či cu reprezentan┼úii din comisiile de specialitate din Parlament ca produc┼úie pe energie termo s─â nu fie folosit─â doar la nevoie. Exist─â o strategie de integrare a produc┼úiei ┼či compania energetic─â r─âm├óne ├«n viitorii 25-30 de ani un pilon fundamental pentru astaÔÇť.
 Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite