Târgu-Jiu: Vor să ducă la fier vechi maşinile abandonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva autoturisme ridicate de câţiva ani de pe străzile din Târgu-Jiu zac abandonate în parcul auto al societăţii Transloc, acestea urmând să fie valorificate.

Printre maşinile ridicate în urmă cu aproximativ cinci ani se af lă şi un autoturism rusesc marca Moskvitch, care mai poate fi folosit doar pentru piesele de schimb sau ca obiect de muzeu. Acesta este fabricat în urmă cu 40 de ani şi a fost ridicat de către poliţiştii locali de pe strada Popa Şapcă din municipiul Târgu- Jiu, deoarece în zonă urmau să fie executate lucrări edilitar-gospodăreşti. În toată această perioadă maşina a devenit „piesă de muzeu“ în ţarcul firmei de transport public din oraş. Un Oltcit fabricat în anii ’80 va lua şi el drumul depozitului de fier vechi. Proprietarul a abandonat maşina într-o parcare din oraş, iar de doi ani, acesta nu a revenit să revendice automobilul.

image

Oltcit-ul abandonat va lua drumul depozitului de fier vechi

Ambele maşini au ajuns în stare deplorabilă, ruginite, cu geamuri şi roţi sparte.

Banii din vânzări, folosiţi pentru piese auto

Potrivit lui Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale din Târgu-Jiu, în perioada următoare vor fi duse la firmele fier vechi pentru valorificare, iar banii merg la bugetul instituţiei. „Este o procedură destul de greoaie. Trebuie să identificăm proprietarul, iar dacă nu o revendică, declarăm autovehicul abandonat, după care se întocmeşte o întreagă documentaţie pentru a fi dus la fier vechi. Poate să dureze chiar şi doi ani. În medie pe o maşină primim în jur de 700 de lei. Suma obţinută o cheltuim pentru achiziţionarea de piese noi pentru maşinile de intervenţie ale instituţiei“, a declarat Ion Tudor. Cea de-a treia maşină af lată în ţarcul amenajat special a fost ridicată, mai bine de o lună, pentru parcare ilegală, iar proprietarul nu a venit să o recupereze. Pentru a-şi ridica autoturismul ridicat, proprietarii au de plătit o taxă de 100 de lei în primele 48 de ore de la ridicare, apoi se va adăuga taxa de depozitare în valoare de un euro pe zi.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite