Târgu-Jiu: Vezi cât de grav a fost avariată magistrala de apă a oraşului din cauza alunecărilor de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor SC  Aparegio SA presiunea apei ar putea reveni la normal la miezul nopţii. Muncitorii societăţii au lucrat timp de 12 ore la înlocuirea tronsonului afectat.

Alunecările de teren din zona Dealul Târgului s-au produs în urma topirii zăpezii. Acest fenomen are loc frecvent la fiecare început de an. Principala magistrală de alimentare cu apă a fost avariată pe o lungime de aproximativ opt metri. Locuitorii din zona de nord a municipiului au avut presiunea foarte scăzută la apă.

image

După ce s-a spart conducta, apa a păstruns şi în gospodăriile oamenilor

Reprezentanţii societăţii de furnizare a apei spun că avaria produsă la conductă a fost remediată, iar până la noapte presiunea va reveni la normal. „A fost necesară înlocuirea unui tronson de aproape opt metri şi a unor piese speciale de îmbinare. Este a patra intervenţie în ultima perioadă. Am fost aici şi în noaptea de Crăciun ca să remediem altă avarie produsă tot de alunecări. Alunecările se datorează îngheţului-dezgheţului, topirea zăpezii şi ploilor torenţiale“, a declarat Nicolae Mechie, inginer în cadrul SC Aparegio SA.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite