Târgu-Jiu: Torturi imprimate cu poezii, expuse la CNTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ au fost prezentate  12 torturi imprimate cu poezii aparţinând poeţilor gorjeni.

Cu ocazia  Zilei Mondiale a Poeziei, în Târgu-Jiu a fi organizat un eveniment mulitart sub genericul Blues Poems. O felie de poezie.  Începând cu primele ore ale dimineţii şi până noaptea târziu, oraşul lui Brâncuşi va vibra, în ritmuri de poezie şi blues. Versurile a 22 de poeţi imprimate pe sute de afişe au fost lipite în mijloacele de transport în comun din Târgu-Jiu. Poezia va călători prin Târgu-Jiu şi cu ajutorul unei caravane poetice care se va opri în mai multe licee din oraş, punctul culminant a fost la amfiteatrul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, unde a fost prezentat proiectul ,,O felie de Poezie”. 

image

12 torturi cu poeme semnate de Dan Mircea Cipariu, Adrian Frăţilă, Anca Mizumschi, Andrei Novac, Bogdan Popescu, Spiridon Popescu, Andra Rotaru, Florian Saioc, Cassian Maria Spiridon, Robert Şerban şi Florina Zaharia au fost oferite adolescenţilor de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Viziunea grafică a torturilor aparţine artistei Dorina Cioplea din Târgu-Jiu. În cadrul proiectului, elevilor li s-au făcut cunoscute creţiile poeţilor gorjeni şi nu numai.

image
image

Seara, de la ora 20.00, în sala Teatrului Dramatic Elvira Godeanu,  vor avea loc două spectacole extraordinare: unul care îi are protagonişti pe Dan Mircea Cipariu, Mike Godoroja& Blues Spirit, şi celălalt pe Marius Mihalache, Mike Godoroja& Blues Spirit (Luca Marius, Virgil Oprina, Dan Stoica, Marius Vintilă).

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite