Târgu-Jiu: Scandal la şcoala din cartierul Vădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi părinţi s-au opus inventarierii bunurilor
Doi părinţi s-au opus inventarierii bunurilor

Vicepreşedintele Comitetului de Părinţi şi un alt părinte s-au opus inventarierii bunurilor Şcolii generale nr. 7 din municipiul Târgu-Jiu. Directoarea şcolii a chemat poliţiştii pentru a-i scoate afară pe părinţi din unitatea de învăţământ.

Lazăr Popescu, vicepreşedintele Comitetului de Părinţi, şi Daniel Peciuc, membru al Comitetului, au fost prezenţi astăzi de dimineaţă la Şcoala generală nr. 7 din cartierul Vădeni, din Târgu-Jiu, pentru încerca să împiedice efectuarea inventarului bunurilor unităţii de învăţământ, care, începând din acest an şcolar, aparţine juridic de Şcoala generală nr. 2. Şcoala din cartierul Vădeni este cea mai veche din şi are o valoare istorică foarte mare pentru că la aceasta a învăţat eroina de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu. Unitatea de învăţământ nu are numărul minim de elevi, de 300, ca să poată funcţiona în mod independent. Maria Dondera, directoarea Şcolii generale nr. 2, a venit la şcoală împreună cu alţi membrii al comisiei de inventariere, dar a refuzat să stea de vorbă cu părinţii, iar pe jurnalişti i-a invitat afară din şcoală: „Vă rog să plecaţi. Nu aveţi ce să căutaţi în şcoală“.

Plângere împotriva directoarei Maria Dondera

După un timp a venit şi o patrulă de poliţie chemată de directoare. „Au venit la apelul directoarei Dondera. Ne-a legitimat, dar am fost lăsaţi să stăm în şcoală pentru că este spaţiul public. Directoarea a fost de un ţăţism îngrozitor pentru un cadru didactic. Îi vom face o plângere la Ministerul Educaţiei. Vor să pună mâna pe dotări şi să ne radă şcoala. Directoarea nu s-a ţinut de cuvânt şi mi-a spus că nu îmi garantează ce se va întâmpla cu şcoala din anul şcolar viitor“, a spus Lazăr Popescu.

O acţiune normală

Gheorghe Mitescu, inspectorul şcolar general adjunct, a spus că inventarul este o acţiune de rutină: „Inventarierea bunurilor este o operaţiune care se desfăşoară la sfârşitul anului şi se face la fiecare unitate de învăţământ. Şcoala nr. 7 îşi păstrează statul pe care l-a avut şi în acest an. E un scandal artificial mai ales în condiţiile în care populaţia şcolară este la jumătate faţă de ceea ce prevede legea, de 300 de elevi“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite