Târgu-Jiu: Gorjencele, puse pe drumuri de spanioli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile au fost însoţite de rude
Femeile au fost însoţite de rude

Zeci de femei din judeţul Gorj au plecat azi-noapte către Teiuş, unde s-a organizat Bursa Specială pentru locurile de muncă din Spania, la adunat de căpşune.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj le-au trimis gorjencelor, aflate în căutarea unui loc de muncă, invitaţii la Bursa Specială de la Teiuş, care a avut loc astăzi, începând cu ora 09.00. „Sunt 400 de locuri vacante şi au prioritate femeile care au mai fost la adunat de căpşune în Spania. Persoanele selectate vor pleca la muncă în luna martie, fiind plătite cu 37 de euro pe zi. Acestea nu au avut ca şi condiţie de participare cunoaşterea limbii engleze. Singura condiţie a fost aceea ca femeile să aibă vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani“, declară Ana-Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Rezultatul nu a fost cel scontat de gorjence. „Am fost acolo şi am bătut atâta drum ca să mi se spună că sunt trecută pe lista de rezervă. Am plecat azi-noapte, la ora 02.00, spre judeţul Alba. Mi se închideau ochii de somn în faţa angajatorului spaniol. Am înţeles că a fost şi ieri preselecţie şi normal că locurile au fost ocupate. Sunt dezamăgită. Mai mulţi bani am cheltuit pe drum“, declară Monica, una dintre femeile hotărâte să plece în străinătate, pentru a le aduna căpşunele spaniolilor.

Reprezentanţii AJOFM Gorj anunţă organizarea unei burse a locurilor de muncă pentru Marea Britanie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite