Târgu-Jiu: Elevii din Slivileşti merg şi opt kilometri pe jos ca să ajungă la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzele pentru transportul şcolarilor sunt trase pe dreapta de mai multe zile. Elevii care învaţă la Şcoala generală din Slivileşti sunt nevoiţi să meargă până la opt kilometri pe jos pentru că cele două microbuze s-au defectat.

Peste 200 de elevi care învaţă la Şcoala general din comuna Slivileşti sunt nevoiţi să parcugă până la opt kilometri pe jos din cauză că cele două microbuze pentru transportul şcolarilor s-au defectat din cauza frigului şi sunt trase pe dreapta de mai multe zile. La şcoala din centrul comunei învaţă 215 copii din toate cele opt sate ale localităţii. Unii dintre ei vin chiar şi de la o distanţă de opt kilometri. Orele au fost scurtate cu 15 minute pentru ca elevii să plece mai devreme acasă. Petre Titel Armengoiu are 11 ani şi este elev în clasa a V-a. Vine la şcoală din satul Cojmăneşti. Băieţelul s-a trezit mult mai de dimineaţă ca să ajungă la cursuri pentru că trebuie să meargă pe jos aproape patru kilometri: „Am plecat de acasă pe la 9,50 ca să ajung la şcoală la ora 12. Este mult de mers şi ne îngheaţă picioarele. Merg împreună cu alţi copii din sat. Mai alergăm, ne mai tragem pe zăpadă, pentru că aşa ne mai încălzim“.

Citiţi şi: Focşani: Trei oameni au murit îngheţaţi în propriile locuinţe

Ionuţ Răzvan Nedelcu este elev tot în clasa a V-a. Copilul a mers pe jos mai mulţi kilometric pentru a ajunge la şcoală: „Mi-au degerat picioarele pentru că este foarte frig. Mai sunt câteva zile şi luăm vacanţă. Orele au fost micşorate cu 15 minute şi nu am mai făcut ultima oră. Am ieşit de la şcoală cu două ore mai devreme, pe la ora 15, ca să nu ne prindă noaptea pe drum“.


Microbuzele s-au defectat din cauza frigului



Cele două microbuze marca Fiat sunt trase pe dreapta de mai multe zile. Autorităţile locale au încercat să le repare, dar fără niciun folos. Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, spune că maşinile s-au defectat din cauza frigului: „De patru zile nu circulă microbuzele. A îngheţat pompa electronic de injecţie. Am chemat un mecanic din oraşul Motru, cel mai apropiat, ca să le repare, dar nu a reuşit. Am scos motorina din rezervoare, dar nici aşa maşinile nu au pornit. Am cumpărat aditivi pentru motorină, pe care scrie că rezistă până la minus 40 de grade Celsius, însă, dimineaţa, lichidul îngheţase. Nu ştiu ce să mai fac cu aceste microbuze, pentru că sunt foarte dificil de întreţinut. Sunt în garanţie, dar la service-ul din Craiova ne spun că nu este bună motorina şi nu sunt obligaţi să schimbe piesele defecte“.

image

Primăria comunei Slivileşti a pus la dispoziţia elevilor un alt microbuz, dar şi acesta s-a defectat din cauza gerului.

Primarul Sorin Bucurescu împinge de microbuzul care s-a defectat

Chiar primarul Sorin Bucurescu a împins microbuzul primăriei până într-o parcare, pentru a fi reparat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar nu ştia nimic

Conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar Gorj nu ştia nimic cu privire la această situaţie. Camelia Bibere, inspector şcolar genmeral adjunct, spune că nu a fost informată de directorul şcolii: „Directorul şcolii nu m-a fost informat cu privire la această situaţie, deşi avea obligaţia să o facă. Nu ştiu ce s-a întâmplat. O să iau legătura să vedem care este situaţia şi ce se poate face pentru remedierea acesteia“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite