Târgu-Jiu: Dan Ilie Morega, cel mai cheltuitor dintre deputaţii gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cheltuitor deputat este Dan Ilie Morega, care stă bine la diurne, cheltuieli cu deplasarea şi cazarea. În luna martie s-a cheltuit din bugetul statului aproape 4500 de euro, cel mai mult costând cazarea la hotelul de lux la care a stat în Bucureşti.

Pentru deputatul Dan Ilie Morega s-a cheltuit, în luna martie, suma de 4.500 de euro, reprezentând indemnizaţia de parlamentar (4.906 de lei), diurna pentru deplasările la Bucureşti (2.308 lei), cazarea în Capitală, transportul în teritoriu (1.120 de lei), iar telefonul mobil 58 de lei. În lista afişată pe siteul Camerei Deputaţilor, cu privire la cheltuielile parlamentarilor, este prevăzută suma de 8.333 de lei, costurile cazării în Bucureşti. Morega nu recunoaşte că la hotelul de patru stele la care a stat a plătit atât de mult. „Suma din listă reprezintă cazarea pe două luni. Statul este obligat să ne asigure cazare în Bucureşti. Stau şi eu la un hotel care îmi asigură minime condiţii. Alţii poate stau în gazdă, plătesc puţin şi restul îi bagă în buzunar“, declară deputatul. Are mai multe conturi în bănci, în valoare totală de aproximativ 155.000 de euro şi 50.000 de dolari. Morega deţine numeroase proprietăţi în Baia de Aramă şi o casă de vacanţă în Orşova, a cărei valoare depăşeşte 90.000 de lei. Parlamentarul este revoltat de faptul că în urma reducerilor va ajunge la o indemnizaţie care nu va depăşi cu mult suma de 3.000 de lei. „Este inadmisibil ca un parlamentar să primească numai atât. Niciun europarlamentar nu are atât. Nu putem să ne zbatem pentru gorjeni cu sumele astea mici. Suntem ţara cu cea mai mare presiune fiscală“, adaugă Dan Ilie Morega.

„Se vaită cu lefuri babane şi noi murim de foame“

Următorul pe lista cheltuielilor este Vasile Popeangă, pentru care statul cheltuie peste 3.100 de euro. Deţine mai multe proprietăţi în Leleşti şi Târgu-Jiu, câştigă 100.000 de lei anual, din activităţi didactice, plus indemnizaţia de parlamentar şi tot contestă cu vehemenţă reducerile salariale incluse în planul de austeritate. „Măsurile austere sunt negândite. Mă afectează şi pe mine pentru că am creditele neachitate încă“, mărturiseşte Popeangă. În timp ce aleşii se plâng de mama focului, gorjenii de rând au probleme reale. „Mie mi se reduce pensia la 500 de lei. Parlamentarii se vaită cu lefuri babane şi noi murim de foame. Nu mai avem loc să ne plângem de ei“, ne-a spus Nicolae Bîltean, un pensionar în vârstă de 67 de ani, din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite